Followers

29 December 2011

Anugerah Ekstravaganza 2011


Bermula pada tanggal 1 Januari 2011, Sang Kucing – seorang (bukan haiwan ek) yang mula menceburkan diri dalam dunia blog. Dengan menamakan blog sulungnya “NOTA EKSTRAVAGANZA” Sang Kucing semakin obsess dilamun dunia barunya itu. Pelbagai entri dikeluarkan dan followers blognya semakin bertambah. Alhamdulillah. Tiba – tiba dalam pertengahan tahun, Sang Kucing mula tersedar diri (baru perasan yang dia adalah manusia dan bukan haiwan) Dengan yakin dia mula memperkenalkan dirinya yang sebenar dan menukar nama kepada Awie Omar. Blognya “NOTA EKSTRAVAGANZA” turut ditukarkan nama kepada “EKSTRAVAGANZA” dan kemudiannya ditukarkan kepada “AWIE OMAR” seperti namanya. Daripada http://notaekstravaganza.blogspot.com, kini blognya itu ditukar kepada http://awieomar.blogspot.com/. Oleh yang demikian, Awie Omar a.k.a tuan punya blog ini, telah mewujudkan satu penganugerahan istimewa yang dinamakan “ANUGERAH EKSTRAVAGANZA” sempena nama awal blog ini tercipta.


awieomar.blogspot.com mempersembahkan kepada anda, buat julung julung kali diadakan, sebuah penganugerahan tahunan, penghargaan kepada blogger blogger, yang mengikuti blog awieomar.blogspot.com.


ANUGERAH EKSTRAVAGANZA 2011


Tak sangka!!! Blog sekerdil ini mampu bertahan sehingga kini dan dah nak masuk setahun. Alhamdulillah. Sesuatu yang diluar jangkauan kerajinan perlu dilakukan bagi menghargai supporter supporter terutama yang tekan butan ‘IKUT’ blog ni. So, maka terciptalah ANUGERAH EKSTRAVAGANZA 2011. Dimana terdapat 14 kategori disenaraikan, dan disertakan 5 pencalonan bagi setiap kategori, dan dipilih 1 pemenang bagi setiap kategori tersebut. Siapa yang pilih pemenang? 100% keputusannya ditangan aku la penunggu blog ni a.k.a follower blog blog yang disenaraitandingkan tu. Dah la ye mukadimahnya, kita teruskan saja acaranya. Jom kita lihat siapa yang kena!!!



BEST ORIGINAL PHOTO

Blog yang menyelitkan gambar gambar fotografi yang diambil sendiri oleh tuan punya blog. Dan sudah tentu, kecantikan, kekreatifan dan kemotifan gambar tersebut diambil kira sebagai pemenangnya.

! The Beauty In Ugly ! – http://www.danielzaidi.com/
Blog Begins At Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/
HAIRIEcerulean – http://www.mohdkhairi.com/

Winner : Langkawi Ink.Com – http://hasnulyakin.blogspot.com/


BEST DESIGN

Blog yang terhasil kemas dan menarik dengan ilham reka bentuk, susunan, corak dan warna yang menyenangkan menjadi  faktor utama dalam pemilihan pemenang.  

Qครєђ ๔คเค ค๔єเค http://www.qasehdalia.com/
Saurukent’s Site – http://saurukentsite.blogspot.com/

Winner : $he is Erleena – http://erleena268.blogspot.com/


BEST HEADER

Diasingkan dari kategori Best Design kerana header memainkan peranan yang amat penting dalam menarik minat sesorang mengikuti sesuatu blog itu. Sudah tentu header yang bermotif, gambar yang cun dan warna yang memukau menambat hati juri.

Saurukent’s Site – http://saurukentsite.blogspot.com/
! Aku Along Usop – http://www.alongusop.com/

Winner : Saurukent’s Site – http://saurukentsite.blogspot.com/


BEST ART WORD

Blog yang kerap menerbitkan entri yang terhasil dari susunan kata kata dan baris ayat yang tersusun dan bernyawa. Termasuklah penghasilan puisi, sajak, cerpen mahupun novel yang menarik diilhamkan sendiri oleh tuan punya blog.

Qครєђ ๔คเค ค๔єเค http://www.qasehdalia.com/
 MONOLOG SIJINGGA –  http://monologsijingga.blogspot.com/

Winner : Qครєђ ๔คเค ค๔єเค http://www.qasehdalia.com/


BEST FOLLOWER

Follower blog AWIE OMAR yang paling rajin member komen dalam setiap entri yang diterbitkan.

cBk (Onside or OFFside? – http://madamlucy2000.blogspot.com/) 14x
Farish Saurukent (Saurukent’s Site – http://saurukentsite.blogspot.com/) 11x
Fyqa (PROSPERITY, LONGEVITY AND HAPPINESS – http://fyqafullstop.blogspot.com/) 11x
mas saari (mrs secretary – http://www.massaari.com/) 17x
Rozuan Ismail (Pak Cek Biola – http://kringg.blogspot.com/) 11x

Winner : mas saari (mrs secretary – http://www.massaari.com/) 17x


BEST OF THE BEST

Ini adalah anugerah khas dimana tuan punya blog ini bukanlah follower blog AWIE OMAR. Namun, saya adalah follower blognya itu yang amat terbaik bagi saya lantas memberikan perangsang, keterujaan dan keyakinan dalam meneruskan semangat dalam mengharungi dunia blog.

Winner : Blog Serius – Serius Beb! – http://blogserius.blogspot.com/


BEST PERSONAL BLOG

Blog peribadi seakan diari yang menceritakan aktiviti aktiviti yang dilakukan oleh tuan punya blog di alam realiti kehidupannya di dalam olahan entri yang tersendiri dan menarik.

Blog Begins At Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/
! The Beauty In Ugly ! – http://www.danielzaidi.com/
AND THE STORY GOES LIKE THIS... – http://nazrulazat.blogspot.com/

Winner : Blog Begins At Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/


BEST MOTIVATION BLOG

Blog yang sentiasa memuatkan entri entri yang bermanfaat, diolah dengan gaya bahasa tersendiri yang tidak menjemukan, dalam memberi ilmu pengetahuan dalam memperbaiki personaliti diri dalam mencapai kejayaan di dunia dan akhirat.

Saurukent’s Site – http://saurukentsite.blogspot.com/
Qครєђ ๔คเค ค๔єเค http://www.qasehdalia.com/
::TERBANG BERSAMAKU::: – http://merpatiputih88.blogspot.com/
وان فوتري فيروزhttp://wpfkamal.blogspot.com/

Winner : Saurukent’s Site – http://saurukentsite.blogspot.com/


BEST EXTRAORDINARY BLOG

Blog isu semasa di dalam mahupun di luar Negara, khas untuk pembaca dewasa  kerana entrinya mengenai sesuatu perkara yang tidak terjangkau di dalam otak pemikiran manusia. Penulisan yang original dan olahan bahan cerita yang menyeluruh diambil kira.

...kunci locker – http://www.kuncilocker.com/

Winner : BLOG AMMAR – http://www.blogammar.com/


BEST VARIETY BLOG

Blog yang macam macam ada. Personal + Moral + Semasa + Hiburan + Karya. Corak kata, yang digarap dengan baik, mudah difahami dan mempunyai humor tersendiri.

! Aku Along Usop – http://www.alongusop.com/

Winner : Nuke Rude – http://nukerude.blogspot.com/


BEST TEEN BLOG

Blog pelajar pelajar sekolah rendah atau menengah sahaja. Blog ciptaan generasi muda yang berbakat dalam menghasilkan sesuatu yang lain daripada yang lain, kreatif dan berpotensi menjadi blogger yang terbaik suatu masa nanti.

!! PwinCesS SaRAH !! – http://budakmanja94.blogspot.com/
Just F A (Farah Azurah) !! – http://farahazurah.blogspot.com/

Winner : elefunz! – http://elefunz.blogspot.com/


BEST FEMALE BLOG

Blog yang dihasilkan oleh kaum Hawa dan sudah tentu mempunyai identitinya sendiri sehingga mampu menarik minat ramai pembaca dan mengikuti blognya.

Qครєђ ๔คเค ค๔єเค http://www.qasehdalia.com/
mrs secretary – http://www.massaari.com/
وان فوتري فيروزhttp://wpfkamal.blogspot.com/

Winner : CITARASA RINDUAN – http://ruhayurazali.blogspot.com/


BEST MALE BLOG

Blog ciptaan kaum Adam yang menampakkan kreadibiltinya sebagai seorang blogger lelaki yang matang dan berfikiran jauh dalam mecorakkan
blognya sehingga mampu menarik minat peminat blog mengikuti blognya selalu.

Blog Begins At Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/
! The Beauty In Ugly ! – http://www.danielzaidi.com/
Saurukent’s Site – http://saurukentsite.blogspot.com/

Winner : Blog Begins At Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/


BLOG OF THE YEAR

Anugerah tertinggi di dalam penganugerahan istimewa ini di mana merupakan anugerah blog yang terbaik di antara yang terbaik dalam tahun ini. Dan sudah tentu ianya merupakan sebuah blog yang aku rasakan terbaik yang pernah aku lihat dan mengikutinya. TAHNIAH!!!

Qครєђ ๔คเค ค๔єเค http://www.qasehdalia.com/
Blog Begins At Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/
mrs secretary – http://www.massaari.com/
Saurukent’s Site – http://saurukentsite.blogspot.com/

Winner : Blog Begins At Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/

39 comments:

Firestarter said...

wahh. blog aku tercalon, tapi tak menang. hehe.

dpt nominee pon kira ok.

thanks bro!!

Citarasa Rinduan said...

assalamualaikum awie..
terima kasih atas penghargaan yang tak ternilai ini, kak betul2 terharu sangat.....

insyallah,. kak war-warkan dalam blog

Awie Omar said...

To Firestarter : Teruskan berbloging bro. Blog kamu memang saya suka baca. Jangan risau... AE 2012 InsyaAllah ada lagi.

NUke_Rude said...

wah! terharu pulak rasanya. brapa banyak pencalonan la aku dapat kali ni! hahaha.

thank you awie!

Rozuan Ismail said...

wah, tercalon. terima kasih awie

Awie Omar said...

To Citarasa Rinduan : Waalaikumusalam kak. Ini hanya sekecil penghargaan kak. Khas untuk usaha akak dalam menjayakan blog akak menjadi sebuah blog yg terbaik. Awie sekadar nak berkongsi pada kawan2 lain blog blog yang terbaik pada Awie agar diaorang pun dapat tengok sekali.

Awie Omar said...

To NUke-Rude : 3 pencalonan rasanya hehehe khas untuk usaha bro buat macam2 kat blog tu. Anyway Vblog ko memang superb hehehe

Citarasa Rinduan said...

usaha yang sangat murni..
k.ayu sangat hargai

tahniah

untuk kamu
http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/12/blog-citarasa-rinduan-pemenang-anugerah.html

Awie Omar said...

To Rozuan Ismail : Terima kasih kembali. Sudah tentu yang bagi selalu komen kat blog ni kena dihargai. Blog PCB pun baik jugak. Mungkin tahun hadapan boleh tercalon dalam anugerah yg sekerdil ni. Yang penting ENJOY!

Awie Omar said...

To Citarasa Rinduan : TERIMA KASIH BANYAK BANYAK KAK AYU :)

Farah Azurah said...

ya allah,terkejut fara an ..hahha..trima ksih bro..trmasuk dalam carta pon dh kira oke ah uw..hehhe..JUST F A !!yawww :)

Qaseh dalia adelia said...

dah lama qaseh tak update blog .. huhu terkejut ada yang menghargai tq bro . hanya menulis ikut hati , semoga maju jaya buat bro jugak =)

Hareez Haiqal ™ said...

woaahhh!!! terharu gila awieee!!
walaupun x bnyk sgt pencalonan..tp bolelah..sbb menang pulak..yg teens tuh~
suka nya...
lepas ni akan selalu jenguk2 blog terhebat abad ini~....

terima kasih bnyk-bnyk!
awieee!

Si Jingga said...

owh awie..thanks bro..heart giler lah.....monologsijingga akan kenang jasa dan usaha ko

gedek! said...

Speeches dan teros pengsan....

Terima kaseh atas penghargaan ini... (pengsan semula)

Pwincess sarah said...

hehe..blog sarah tercalon gak ea kat teen.. :) tapi x menang..
btw..thanx abg awie.. ^_^

eqbalzack said...

salam,
terima kasih tidak terhingga atas pencalonan ini...
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2012..

-eqbalzack-

mas saari said...

terima kasih pilih Mas sebagai salah satu dari pemenang!

erleena said...

waaaaaaaaaaaaa .. tkejuttt nyee , lame dah biaq blog bhabuk , tup2 ade jgak mng , tengs dearrr , tengs gile :)

epy new year :)

Abu Huzaifah said...

trcalon 2... tapi tak menang... hoho... tp trbaiklah buat mcm ni... tak sngka tercalon... :)

Awie Omar said...

To Farah Azurah : Sama sama... tak ramai sebenarnya budak2 sekolah follow blog awie ni. Ada 4 blog je termasuk Farah. Tapi senang la sikit nak pilih yang mana satu. Rumusannya semuanya hebat. tapi biasalah adat pertandingan, ada menang dan ada tak menang.

Awie Omar said...

To Qaseh dalia adelia : Ya, awie perasan lama qaseh x update... sama la macam awie. Tapi qaseh terpilih sebab blog qaseh selalu gak awie tengok sepanjang tahun ni semenjak NTB yang tak menjadi tu hehehe (sori ek)

Awie Omar said...

To Hareez Haiqal : Tahniah la... sebenarnya susah nak pilih mana satu kategori teen ni. Anyway keep blogging k!

Awie Omar said...

To Si Jingga : Welcome... jangan sampai heart attack sudah... ini hanyalah sekadar anugerah ringan sajaKhas untuk follower2 blog ni.

Awie Omar said...

To gedek! : Uncle! Uncle! wake up2x jgn arr pengsan betul2 lak.
ini hanya sekecil penghargaan buat uncle sebab sudi gak follow blog ni. Tahniah uncle!

Awie Omar said...

To Pwincess sarah : Takpelah sarah... asal dapat calon kan.. sama2

Awie Omar said...

To eqbalzack : Terima kasih sebab saudara sudi menyinggah ke blog ni siap komen lagi. Selamat Tahun Baru 2012 juga.

Awie Omar said...

To mas saari : kategori follower ni yang paling penting mas... tq sebab rajin komen sepanjang tahun 2011

Awie Omar said...

To erleena : asalkan erleena follow blog sy, dan ada banyak la jugak entri untuk tahun ni walau hujung2 bulan jarang update. yang penting blog erleena kemas dan sedap mata memandang.

Awie Omar said...

To Abu Huzaifah : Terima kasih kembali kat abu. yang tercalon pun dikira antara yang terbaik la tu. teruskan usaha berbloging k!

blog-tips-kurus said...

Salam.
rajin buat award. make sure Auditor tak silap yek. hihi!

Awie Omar said...

To blog-tips-kurus : utk pgtahun, calon2 anugerah ni adalah dikalangan blogger2 yg jd follower blog ni. Blog ni x ramai yg follow dalam 3++ (senang sikit nak tgk satu2). keputusannya mengikut pilihan blog mana yg sy suka. Keputusan nya adalah MUKTAMAD.

Nizam Ijam said...

Tahniah :)

Awie Omar said...

To Nizam Ijam : Tahniah kepada pemenang. Thank You komen.

Terbang Bersamaku said...

Terima kasih...=)
terharu pulak rasanya bila tercalon..
Maaf sbb Sy lambat tahu yg sy tercalon..

Btw, happy new year ye...=)

Ikr@m said...

sory bro ritu x sempat blasa komen.bz sikit.tahniah kepada semua pemenang

Awie Omar said...

To Terbang Bersamaku : Sama sama. Tak mengapa . Selamat tahun baru gak kat kamu.

Awie Omar said...

To Ikr@am : Tak mengapa. Biasa la tu. Anyway thank you komen kat sini.

Edy Zaidi said...

wow..3 pencalonan...walaupun xmenang tp dapat masuk finalist pun power jugak beb...hehe..thanks...