Followers

02 January 2013

Blogger 4 : Survivor Series - Pengenalan


Assalamualaikum dan salam bahagia.

 

BLOGGER - segmen pertandingan / permainan yang aku wujudkan untuk para blogger. Setiap peserta akan bersaing sesama mereka meng-update-kan blog masing masing dengan mengeluarkan entri entri yang menarik dan terbaik. Satu entri terbaik akan dipilih dari setiap peserta pada setiap episod kemudian dinilai dan disenaraikan dalam satu Carta Mingguan. Peserta yang berada di kedudukan tercorot bakal disingkirkan dari permainan. Setiap episod, seorang demi seorang peserta akan disingkirkan. Yang terbaik sahaja akan terus mara. Hanya 2 peserta sahaja yang akan kekal hingga episod final. Adakah anda berani dan yakin akan mengungguli permainan yang mudah ini?

 

BLOGGER telah mempunyai 3 musim. Setiap musim mempunyai 16 episod dan 16 peserta yang bertanding (8 blogger lelaki dan 8 blogger wanita). Pada musim 1, permainan ini dinamakan NEXT TOP BLOGGER. Kemudian diubah menjadi BLOGGER sahaja pada musim 2. Setiap musim ada temanya tersendiri.



BLOGGER 1 : AMATEUR VERSION

Tempoh permainan : 12/1/2012 - 12/4/2012

Juara : Hafeesz Amran - http://afeeszamran.blogspot.com/

Naib Juara : noorniey Azman - http://noorniey.blogspot.com/

Hadiah : Wang tunai RM100 (Bank Deposit)



BLOGGER 2 : FANTASY FOREST

Tempoh permainan : 10/5/2012 - 19/7/2012

Naib Juara : Allya Syahirah -http://mukapenyek.blogspot.com/

Hadiah : Wang tunai RM150 (Bank Deposit)



BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE

Tempoh permainan : 11/9/2012 - 20/11/2012


Naib Juara : PAPA BLOGGER - http://azmengs.blogspot.com/

Hadiah : Wang tunai RM200 (Bank Deposit)

 

Bagaimana hendak turut serta game BLOGGER

1.          Mempunyai blog peribadi yang mengandungi pelbagai cerita dan info menarik dan original dikarang oleh blogger sendiri.

2.          Follow blog "AWIE OMAR".

3.          Mempunyai gambar sendiri dalam blog/profile blogger. Sebab nak kenal siapa tuan punya blog. Gambar akan dimasukkan dalam poster atau iklan nanti.

4.          Komen di mana mana entri blog "AWIE OMAR" dengan menyatakan "Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti".

 

Saya akan memilih 8 blogger lelaki dan 8 blogger wanita sahaja diantara blogger blogger yang mahu turut serta game ini. Jika terpilih, anda akan menerima mesej dari saya dalam kotak komen blog anda seperti ini, "TAHNIAH! Anda adalah salah seorang peserta BLOGGER 4".

 

Pencarian peserta untuk BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES bermula sekarang. Tema pada musim baru ini diangkat dari sebuah program realiti tv USA "SURVIVOR". Ini kerana sejak awal diperkenalkan, game "BLOGGER" sememangnya telah diilhamkan dari game "SURVIVOR". Tengok saja pada logo game "Blogger". Jadi, untuk musim terbaru ini, konsep game "BLOGGER" akan lain dari musim musim yang lepas dan sudah tentu akan dimasukan elemen eleman game "SURVIVOR".

 

Berharap anda sudi untuk menyertainya.

50 comments:

sohibul mikrat said...

mantap sobat...

Cik Mimey said...

menarik..saya nak try ..

Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikut

Kasri Rohil said...

Artikelnya bagus...
SALAM:
http://kelilingriau.blogspot.com/2012/12/semua-semua-ada-di-bank-mandiri.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

wah.. ada pulak battle yang seterusnya. tak sabar nak lihat jalan ceritanya.. gudluck kepada yang join battle ini. ^_^

Asmar Arafad said...

wah bestlah battle nie..

Cheida_Mymee said...

woohho sempoy.. gud luck all perserta..

anak cik talip said...

yeah...nk tgk battle ke 4plak ni...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza mcm nk join, tapi kalau setengah jalan, tetiba leeza dpt posting kat pedalaman ... n tak dpt kerap on9... mcm mana... huuuu

Allya Syahirah Riff said...

terasa cepat dah masa berlalu. dah ke-4 haaa. tudiaaa. All the best! :)

Eraz Fadli said...

Dah masuk battle 4 ke?? Cm menarik tema tu..

Edy Fee said...

kaya betul ko ni...bsar2 kot hadiah

PaPa Blogger said...

boleh masuk lagi tak??? hehehee

Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti"

! Arjunakirana ! said...

lama tak juenguk AWIE OMAR ape kabo dari orang perak :)

paan said...

Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti

Asmar Arafad said...

wah hebat nie macam best jer...

Emma said...

yuhuuuuu ada lagi segmen ??? wahhh macam best je tgk !! hehehehe gud luck uoals =p

Asyik Izas said...

wah, makin meriah ni..:)

nurul dinar said...

tahniah sume yg menang. terbaekkkk

Anonymous said...

geotorelxzp consolidation loan
credit card interest

Anonymous said...

100datingwebsites.com

Anonymous said...

The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
Thanks

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Khairiz said...

salam saudara awie,lama x singgah sini, masih aktif lg ngn game ni ya, terus kan usaha anda.....sy support dari jauh

Eraz Fadli said...

Bro, terima kasih atas tawaran tu.. Dan .... SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. SEGALA SYARAT DAN PERATURAN AKAN SAYA IKUTI.

Mieza Suhaini said...

Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti

AyueJean AJ said...

Wahhhhhhhh...
Menarik sangat ni...
Terima kasih sudi jemput AJ menyertai survivor musim ke 4 ni....
harapnya terpilihlah... =D
"SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. SEGALA SYARAT DAN PERATURAN AKAN SAYA IKUTI"

therememberguardian said...

Macam best je, saya nak join jugak ^_^
"Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti".

therememberguardian said...
This comment has been removed by the author.
Jie Susanos said...

wah..cam mnarik ni..join..
Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti

Adhie Sunan Saifuddin said...

menarik contest ni...

Adhie Sunan Saifuddin said...

"Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti"

follower 806

Adhie Sunan Saifuddin said...

"Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti"

follower 806

muja said...

Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti

Tasha Aqisha said...

Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti.

cik amal said...

Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikut

teringin :D

Abgferoz said...

assalamualaikum.. terima kasih tuan rumah kerana sudi jemput.. blog sya hanya 50% orginal dan 50% lagi dari beberapa sumber yg saya baca..

terima kasih skali lagi sudi singgah blog saya :)

Aqim Razali said...

"SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. SEGALA SYARAT DAN PERATURAN AKAN SAYA IKUTI".

Azrul Azmi said...

Game ni baru start ke dah lama... Nape entry post ni tarikh 2 January 2013...?

Aimi Syafiqah said...

Datang sini lepas bro drop komen kat blog saya. Menarik ni :)

"Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti".

saira othman said...
This comment has been removed by the author.
saira othman said...

Nak join gak lah...

"Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala peraturan akan saya ikuti".

Cheida_Mymee said...

wah dah start dah series baru..
good luck all :)

luqman zakaria said...

tq sbb jemput luqman untuk join..tp xdptlah sbb takut xdpt nak fokus sbb skg busy sikit,bru nk start keja.ape2 pon gudluck untuk semua yg bakal menyertai survivor nih :)

amir zahari said...

Terima kasih menjemput saya ke blog ini..^__^ menarik lain dari yg lain..

ezrie edris said...

salam...tq invite dan Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti...

Asmar Arafad said...

Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4.

Jackson John said...

I don't care if it exist or not, Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4!!

:D

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam ramadhan . ada lagi ke . sbb tak nampak blogger 4 berlangsung
dan nak tanya entri mingguan kan ?
jika ada lagi bila tempoh berlangsung (untuk next blogger)
berminat nak turut serta. thx u bro

Dewi Aja said...


Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, musik, video, film dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis

PAk RUDI DI SEMARANG said...

Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di ��PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBAL��