Followers

17 May 2012

Next Top Blogger 2 - Episod 3



Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Anda sekarang di ruang segmen NEXT TOP BLOGGER 2 episod 3. Dengan bertemakan “Jungle-Blog-Tracking”, 15 peserta yang tinggal akan mengharungi hutan imaginasi yang penuh dengan rintangan dan kejutan. Setiap episod, peserta yang lemah dan keletihan akan dihantar pulang dan tidak dapat meneruskan perjalanan ke destinasi terakhir. Dan sudah tentu hanya seoranga sahaja yang sampai di sana dan digelar sebagai NEXT TOP BLOGGER untuk musim ke 2 !



Tugasan Imuniti

Tugasan Imuniti Episod 2
Sediakan satu entri berkaitan dengan “Hutan”. Nyatakan perkara perkara berikut dalam entri tersebut. Tajuk entri bebas.
·      Pernah masuk hutan? (Kalau pernah nyatakan tempat tu)
·      Kenapa masuk hutan masa tu?
·      Nyatakan 1 perkara paling best bila berada dalam hutan.
·      Nyatakan 1 perkara paling tak best bila berada dalam hutan.
·      Beri 1 nasihat bila berada dalam hutan.
·      Nyatakan 1 perkara yang dilarang buat dalam hutan.
·      Nyatakan 1 haiwan yang ada di hutan Malaysia.
·      Filem apa berkaitan hutan yang anda suka.
·      Apa pentingnya hutan pada anda?
·      Pilih satu barang untuk bawa masuk ke hutan (Peserta yang tidak buat tugasan episod 1 sahaja yang kena jawab)

TERIMA KASIH kepada peserta – peserta yang rajin buat tugasan di atas. Semua entri yang dibuat sangat baik. Susah jugak nak pilih mana satu yang bertuah dapat IMUNITI. Baiklah, tanpa melengahkan masa, peserta dengan TUGASAN IMUNITI paling baik sekaligus mendapat IMUNITI pada minggu ini adalah Arjunakirana. TAHNIAH. Arjunakirana tidak akan disingkirkan pada minggu ini dan juga pada episod akan datang. Berikut adalah TUGASAN IMUNITI yang seterusnya perlu dilaksanakan.



TIADA TUGASAN IMUNITI akan diberikan pada episod kali ini. Tetapi para peserta dikehendaki letak 1 link entri dari blog masing masing yang dipostkan dari 15/5/2012 hingga 17/5/2012 sahaja di kotak komen entri NTB2-Episod3. Tak kisah entri apa apa asal paling menarik korang rasakan. Entri tersebut akan disenaraikan dalam carta Episod 4 nanti. Peserta dengan entri yang mendapat tempat pertama dalam carta itu nanti akan dapat IMUNITI. Yang dapat IMUNITI nanti sudah tentu tidak akan disingkirkan dalam game ini untuk EPISOD 4 dan EPISOD 5 walaupun peserta itu tidak langsung buat tugasan imuniti seterusnya atau tidak langsung update kan blognya.



Zon Pecutan

ZON PECUTAN telah diperkenalkan dalam Episod 2 (sila rujuk balik entri tersebut kalau tak berapa tahu) Kita akan masuk ZON PECUTAN sekarang untuk sampai ke Episod 4.  Tempoh penyediaan entri semakin pendek (dari seminggu menjadi 3 hari sahaja) sebab itu entri yang kena peserta wakilkan dalam carta Episod 4 nanti mestilah dipostkan pada 15/5/12 hingga 17/5/12 sahaja.



Carta Mingguan

No
Peserta
Entri
Tugasan Imuniti
1
Arjunakirana
&(IMUNITI)
&(IMUNITI)
2
Rozuan Ismail
http://kringg.blogspot.com/2012/05/cinta-pcb-terhadap-hutan.html
3
Allya Syahirah Riff

4
anak cik talip
&(IMUNITI)

5
NisaAdnan


6
IEYNA NASIR


7
SAYA BUKAN SAMDOL

8
Hairy

9
PCL

10
NUR FAHIMA ABDUL RAHMAN



11
Cik Puan Muda Umi

12
Nor Zilla

BACK-UP ada buat TUGASAN IMUNITI
13
Zamani

Tiada TUGASAN IMUNITI dari peserta dan BACK-UP.
14
Hareez Haiqal
Entri 16 Mei 2012. Tiada entri yang dipost sepanjang tempoh yang ditetapkan (8/5/12-14/5/12)

BACK-UP ada buat TUGASAN IMUNITI
15
Lynn La Loy
Entri 30 April 2012. Tiada entri yang dipost sepanjang tempoh yang ditetapkan (8/5/12-14/5/12)

BACK-UP ada buat TUGASAN IMUNITI



SISTEM UNDIAN
Arjunakirana
Rozuan Ismail
Allya Syahirah Riff
anak cik talip
Awie Omar
Х
Lynn La Loy
Hareez Haiqal
Lynn La Loy
Lynn La Loy



Peserta Yang Terkeluar

Lynn La Loy

“Maaf. Anda terpaksa dikeluarkan dari game ini melalui undian yang telah dibuat. Faham kenapa Lynn La Loy jarang update kan blog. Kita manusia memang tak dapat lari dari segala penyakit. Masa sentiasa berlalu dan game ini akan terus berjalan mengikut konsep yang ditetapkan. Harap Lynn La Loy dapat menerima dan cepat sembuh okay. Terima kasih di atas kerjasama Lynn La Loy untuk menyertai segmen ini. Maaf diminta jika ada ayat ayat aku yang mengguris perasaan Lynn La Loy. Aku amat terharu sekali di atas kesudian Lynn La Loy untuk follow blog yang biasa ini. Sebab itu segmen ini dibuat khas untuk anda. TERIMA KASIH sekali lagi,”. :)


                                           

Kaunter Pertanyaan

Dari Entri NEXT TOP BLOGGER 2 – EPISOD 2
nak tanya japp. hehe.. kalau tugasan imuniti kena post kat comment entri awie ke?? thanks :) - Allya Syahirah Riff

Ada TUGASAN IMUNITI yang wajib kena post link kat kotak komen dan ada TUGASAN IMUNITI yang tak wajib kena post link kat kotak komen. Bergantung ARAHAN yang diberikan. Kena baca betul betul tugasan yang diberikan lepas ni okay J

setiap minggu ke? alahai, ini yang buat aku lemah nie... huhuhuh - Arjunakirana

YA! Game ini akan berterusan selama 16 Episod dari 3/5/2012 hingga 19/7/12. Rujuk balik jadual tugasan kat entri NEXT TOP BLOGGER 2 – EPISOD 2. Aikk, baca ke tidak ni?

Segala pertanyaan lepas ni boleh postkan kat kotak komen entri bawah ni J

21 comments:

! Arjunakirana ! said...

Alahai... thk banyak2... tak tahu la ape nak kabo... lesu je aku nie... Allah je tahu :(

anak cik talip said...

alamak...jun? jun dah balek kampung la..cemane nih hohoho

Cik Puan Muda Umi said...

tahniah kt sapa yang ranking atas tu..hehe

yg ni entri untuk episod 4:

http://aku-umi-and-this-is-my-life.blogspot.com/2012/05/kami-benci-online-shop-yang-tipu-makan.html

[PCL] said...

tahniah arjuna..dlm kekalutan dgn tugasan..kau berjaya teratas...backup pcl, cik allya riff pn hebat jg...syabas utk semua yg terlibat.

Zamani said...

ini yang dipertaruhkan ;)

http://zamani84.blogspot.com/2012/05/entri-khas-hari-guru-korang-masih-ingat.html

Allya Syahirah Riff said...

http://mukapenyek.blogspot.com/2012/05/part-time-job.html :)

[PCL] said...

episod 3 :

http://www.pakciklie.com/2012/05/anda-mungkin-mempelajari-sesuatu-jika.html

kau dan aku said...

kalo xde entri spnjg 2 mcmana?

anak cik talip said...

neh sedare awie..henjoy

http://imnotafortuneteller.blogspot.com/2012/05/senarai-cikgu2-yg-ohsem.html

Nor Zilla said...

mak aii.. terhebat semua.. aku nak pertaruhkan ni jer. awi suka menda yang semulajadi.. jadi aku post ni.hahaha..


http://moshimoshicikaru.blogspot.com/2012/05/fantastic-natural-phenomena.html

Rozuan Ismail said...

PCB tak banyak buat entry kali ni.

tapi PCB pilih entri gmbr photoshoot baru-baru ini


http://kringg.blogspot.com/2012/05/photoshoot-botanist-ukm-2012.html

NUR FAHIMA ABDUL RAHMAN said...

alhamdulillah tidak terkeluar :)

Cik Puan Muda Umi said...

saya pilih yang ini..

http://faciouseyma.blogspot.com/

:)

Cik Puan Muda Umi said...

saya pilih yang ini..

http://faciouseyma.blogspot.com/

:)

[PCL] said...

Nur Fahima :)

anak cik talip said...

saya pilih neh:


Ieyna Nasir

Allya Syahirah Riff said...

Nur Fahima Abdul Rahman :)

Allya Syahirah Riff said...

nak tanyaa..

mmg setiap episod kena undi sorg yg terkeluar ehh?? :)

NisaAdnan said...

aiyooooo mcm mano lah den boleh terlepas tugasan imuniti paling senang ni. Aduiiii menyesal tak sudahhh -,-

Hareez Haiqal ™ said...

http://elefunz.blogspot.com/2012/05/next-top-blogger-2-pabila-sikacak-dan.html

Azrul Azmi said...

"Saya sangat mahu menjadi salah seorang peserta BLOGGER 4. Segala syarat dan peraturan akan saya ikuti"