Followers

01 July 2012

Blogger 2 : Fantasy Forest - Episod 13


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ini adalah official entri Next Top Blogger 2 : Fantasy Forest untuk episod 13. Dari 16 peserta yang menyertai, kini yang tinggal hanya 5 orang. AlIya Syahirah, Incik Hasmi, PCL, Rozuan Ismail dan Zamani. Kalian berlima ni masih ingatkah lagi Jadual Pemilihan Entri segmen ni? Kalau tak ingat tak mengapa, aku tak marah, sebab aku pun hampir hampir lupa. Kat bawah ni aku copy paste semula jadual tu dari entri episod 2 dulu.



Episod 13 (1/7/12) : Entri yang dipilih dikeluarkan dari 26/6/12 – 28/6/12

Episod 14 (5/7/12) : Entri yang dipilih dikeluarkan dari 29/6/12 – 2/7/12

Episod 15 (12/7/12) : Entri yang dipilih dikeluarkan dari 3/7/12 – 9/7/12

Episod 16 (19/7/12) : Entri yang dipilih dikeluarkan dari 10/7/12 – 16/7/12



Memang terperanjat giler rupanya hari ni aku kena post entri NTB2 untuk episod 13. Aku harap korang takde la terperanjat sangat kan. Aku tahu korang semua ni blogger blogger yang professional, sentiasa bersedia dan up to date. Sebab tu korang masih mampu bertahan hingga ke episod ini.



Kali ini aku nak bagi kejutan sikit kat korang. Ingat AF je ada kejutan, NTB pun ade la... Tapi bukan Afundi MASUK ek. Bukan sama sekali. Dah tersingkir tak mungkin masuk balik okay. Untuk kejutan tu aku kasi tahu lepas ni, sebelum tu kita tengok dulu Tugasan Imuniti untuk episod kali ini.



Tugasan Imuniti

Tugasan Imuniti Episod 12
Sediakan satu entri. Tajuk entri “Selamat Tinggal Hutan Fantasiku”. Isi cerita yang perlu korang letak dalam entri tersebut mestilah berpandukan pada soalan di bawah.

1. Apa pandangan anda mengenai tema “Hutan” untuk NTB musim 2 ini.
2. Pilih 1 Tugasan Imuniti yang mana anda rasa paling best.
3. Sebutkan 5 perkara yang unik ada di dalam “Hutan Fantasi” anda.
4. Siapa yang anda rasa akan menjadi juara musim ni. Kenapa?
5. Apa benda yang anda jumpa dalam “Hutan” yang anda akan bawak balik sebagai kenangan.
6. Pilih seorang peserta yang anda nak pergi bersamanya ke final. Kenapa?
7. Apa aktiviti yang anda sangat sangat nak buat bila berada dalam hutan (1 sahaja)
8. Siapakah diantara peserta2 yang tersingkir yang layak sebenarnya ke final (pilih seorang)
9. Jika anda tersingkir nanti, anda rasa sebab apa anda boleh tersingkir.
10. Penjelajahan “Hutan” anda sudah tamat, apa yang anda temui dan rasakan di penghujung eskpedisi itu.

Peserta yang menghasilkan entri terbaik untuk Tugasan Imuniti ini akan menerima Imuniti! Peserta tersebut tidak akan disingkirkan dalam Episod 13 dan Episod 14! Dah semestinya sudah berada dikedudukan TOP 4!



Kali ini peserta yang mempunyai entri terbaik dihasilkan untuk tugasan di atas sekaligus menerima Imuniti adalah Allya Syahirah. Tahniah Allya Syahirah. Sekali lagi Imuniti diserahkan kepada anda. So, terselamatlah anda dari disingkirkan pada minggu ini dan juga pada episod 14 nanti.

Tugasan Imuniti Episod 13
Kejutan yang pertama aku bagi adalah berkaitan Tugasan Imuniti. Kalau tak terkejut pun buat buat la terkejut ek. Bermula pada episod ini hingga ke episod final nanti, TIADA lagi Tugasan Imuniti akan diberikan kepada anda. Tammat. Tutup buku. Sekian.




Carta Mingguan

No
Peserta
Entri
Tugasan Imuniti
1
Incik Hasmi

2
Allya Syahirah
&(IMUNITI)
&(IMUNITI)
&(IMUNITI)

3
Zamani
?
Rozuan Ismail

Tiada Tugasan Imuniti dibuat

?
PCL

Tiada Tugasan Imuniti dibuat



Mesti korang tertanya tanya kenapa Rozuan Ismail dan PCL tak ada nombor. Sebelum meneruskan ke kejutan seterusnya, meh tengok jap peta perjalanan kita sepanjang berada dalam hutan fantasi berangan tak ingat di bawah ini.




Bermula dari bawah seorang demi seorang rakan rakan kita dari game ini terpaksa dikeluarkan. Dan sekarang yang tinggal hanya 5 peserta di atas. 4 jejaka dan seorang je gadis. Berbalik pada kejutan, aku baru teringat hari ni dah patut post entri episod 13 dan sepatutnya semalam dah post mesej ni kat Top 3 carta mingguan episod ni. Mesej nya berbunyi skema begini.



SISTEM UNDIAN

NTB2 akan menggunakan system undian untuk menyingkirkan

peserta dari permainan.

Anda berada di kedudukan TOP 3 dalam

CARTA MINGGUAN episod 13 yang akan dipostkan Khamis ini.

(Maaf bukan Khamis ye... Ahad sebenarnya)

Maka itu... Anda diminta memilih salah seorang

dari mereka untuk disingkirkan dalam

episod 12 nanti.

(Sekali lagi ralat... bukan episod 12 tapi episod 13)

Mereka berdua berada di kedudukan tercorot dalam carta



PCL

Tugasan Imuniti : TIADA

Entri Pilihan : http://www.pakciklie.com/2012/06/mak-makan-garam-lebih-dulu-dari-hangpa.html



Rozuan Ismail

Tugasan Imuniti : TIADA

Entri Pilihan : http://kringg.blogspot.com/2012/06/kecewa-dengan-nuffnang.html



Umumkan keputusan anda dalam kotak komen entri NTB2 - Episod 12

sebelum Ahad - 1/7/2012 JAM 8.30 MALAM Terima kasih :)



P/S: SORRY LAMBAT POST MESEJ INI :P



Untuk pengetahuan yang tak dapat mesej ni, yang tulisan merah memang tidak terkandung dalam mesej yang aku bagi kat Top 3. Yang Top 3 pun harap maklum. Mesej di atas aku bagi pada 1 Julai 2012 lebih kurang jam 6 petang. Sangat lewat. Maka itu keputusan undian adalah seperti di bawah.



Sistem Undian


SISTEM UNDIAN
Incik Hasmi
Allya Syahirah
Zamani
Awie Omar
Х
Х
Х
Х



Pertama kali dalam sejarah musim ni, sorang pun tak mengundi la jawabnya. Termasuk ngan aku aku berjangkit tak undi. Apapun, aku akui ini memang kesilapan dari aku sendiri. Oleh itu sebagai kejutan, episod kali ni TIDAK ADA YANG TERSINGKIR.



TAAAAAAAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII........



Kepada Rozuan Ismail dan PCL, salah seorang dari anda tetap akan disingkirkan pada episod 14 nanti. Anda berdua tidak akan diadili secara undian selepas ini TETAPI anda berdua terpaksa juga kena buat TUGASAN IMUNITI EPISOD 12. Siapa yang cepat buat tugasan tersebut dan cepat postkan link entri tugasan itu di kotak komen bawah episod 13 ni sebelum Khamis 5/7/2012... maka anda akan TERSELAMAT dari disingkirkan. Jadinya sekarang, anda berdua masih lagi di dalam game ini. Dan di harap anda berdua masih ada semangat untuk teruskan perjuangan.



Perhatian juga kepada Incik Hasmi, Zamani dan seorang lagi yang bakal teruskan perjuangan (antara PCL & Rozuan Ismail), korang berkemungkinan akan disingkirkan juga dalam episod 14 nanti, sebab Carta Mingguan ada seperti biasa dan Sistem Undian tetap akan ada. Kepada Allya Syahirah, anda mempunyai Imuniti, so sudah tentu anda tidak akan disingkirkan.



Namun begitu.........



Incik Hasmi dan Zamani berkemungkinan juga TIDAK akan disingkirkan JIKA PCL dan Rozuan Ismail masih tidak buat Tugasan Imuniti yang diarahkan ataupun mereka berdua lewat postkan tugasan itu iaitu selepas 5/7/2012. Sebabnya PCL dan Rozuan Ismail yang bakal disingkirkan pada episod 14 nanti. Sekian. Harap faham :)

P/S : Satu lagi pesanan kepada peserta peserta. Lepas ni kena rajin rajin lagi update blog anda. Banyakkan lagi entri entri korang. Kalau tak ada masa kena la ingat ingat Jadual Pemilihan Entri tu. Rancang bila masa masa yang sesuai nak post entri. Sebabnya lepas ni bukan satu je entri aku pilih masuk dalam carta, tapi aku pilih DUA entri sekali gus. Okay :)
 

Juri Juri Final NTB 2 : Fantasy Forest


ARJUNAKIRANA

10 comments:

[PCL] said...

masih diberi peluang...TQ Awie.

http://www.pakciklie.com/2012/07/selamat-tinggal-hutan-fantasiku.html

anak cik talip said...

waaaa...kan..ptot ase somethg xkene..

Allya Syahirah Riff said...

Susahnya nak pilih. Huhu..

Allya pilih PCL. Sorry bro..

anak cik talip said...

ades....awal plak si Alya tempek pilihan dier...

aku pilih neh...encik zamani..

so kite beserah ngan pilihan awie plak...

Rozuan Ismail said...

PCB sangat sibuk sejak kebelakangan ini. PCB sibuk berpraktikal dan line internet menghalang PCB untuk online. PCB terima sahaja sebarang penyingkiran nanti. Maaf buat semua.

! Arjunakirana ! said...

sabo2 jangan gaduh2 nanti awie omar buat video gaduh2 mcm dlm AF baru tahu huahuaha... :p

Allya Syahirah Riff said...

Awie, ntb episod 14 hilng ek? Episod 15 bukan patotnya 12 julai? Tanyaa jee :)

Edy Fee said...

"SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE"
macam ni kew?

Mohd Lokman Bin Ramli said...

saya pilih cik Emma untuk diundi keluar..

KorN said...

serba salah nak pilih mana satu... dua2 okei.. tapi korn terpaksa undi lokman untuk keluar