Followers

07 October 2012

Blogger 3 : Battle Royale - Episod 6


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Syukur Alhamdulillah. Pada pagi Ahad ini, dapat lagi aku teruskan segmen BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE untuk episod yang ke 6. Terima kasih adikku sebab sudi kasi pinjam notebook untuk aku update entri game ini. Angkara laptop ku yang berpenyakit sekarang ni, aku terlewat lagi post entri B3:BR.

Entri terbaik yang dipilih adalah entri yang dipostkan pada 30/9/12 – Sabtu 2/10/12.


BIL
NICKNAME
ENTRI PILIHAN
1
KORN
2
NADIA FARHANA
3
PAPA BLOGGER
4
HAZ
5
NICK NASHRAM
6
LOKMAN
7
ISA
8
CHEIDA
9
ADINDANIL
10
EMMA
11
EDDY
Tiada Entri Yang Di Keluarkan Dalam Tempoh Masa Yang Ditetapkan.
12
KHAIRUL AKMAL
Tiada Entri Yang Di Keluarkan Dalam Tempoh Masa Yang Ditetapkan.


SENJATA KHAS

Nadia Farhana adalah peserta pertama yang telah menyatakan kehendaknya untuk menggunakan SENJATA KHAS pada minggu ini iaitu GIPLx2. Fungsi SENJATA KHAS Nadia Farhana adalah : GIPL = Gugurkan Imuniti Peserta Lain. Maksudnya kat sini Nadia boleh lenyapkan IMUNITI yang diterima oleh peserta lain terutama sekali peserta yang dirasakan Nadia paling sukar untuk disaing. Maka itu, peserta yang menang IMUNITI itu tiada lagi IMUNITI dan kedudukannya dalam carta akan sama dengan peserta peserta lain. Lebih malang mungkin peserta itu akan tersenarai sebagai peserta yang akan diundi keluar.


Eddy pula adalah peserta kedua yang turut menyatakan niatnya untuk mengunakan SENJATA KHAS nya iaitu BDTIx2. Fungsi SENJATA KHAS Eddy pula adalah : BDTI = Bebas Dari Tugasan Imuniti. Maknanya kat sini Eddy tidak perlu buat Tugasan Imuniti yang diberi jika mahu menggunakan senjata ini.


Malangnya, senjata mereka berdua tidak dapat berfungsi buat masa ini kerana TUGASAN IMUNITI kali ini adalah tugasan berkumpulan dan bukannya secara individu. Namun begitu anda berdua masih ada 1 peluang lagi untuk mengunakan senjata senjata ini di masa akan datang. Dalam episod 1 dulu pernah diberitahu ada yang kurang dan ada yang lebih  kuasanya. Ada yang berguna pada masa sekarang dan ada yang berguna pada masa akan datang.


Apapun tindakan Nadia dan Eddy untuk gunakan senjata mereka pada minggu ini adalah satu tindakan yang bijak sebabnya akhirnya mereka tahu apa fungsi senjata mereka tu. Selain itu, ganjaran turut diberi seperti yang dijanjikan untuk peserta pertama dan kedua yang gunakan SENJATA KHAS ini. Untuk Nadia Farhana – anda diberikan SENJATA KHAS milik Erna Err iaitu “KPT5DC x5” manakala untuk Eddy pula – anda diberikan SENJATA KHAS milik Faizul Osman iaitu “BIKKPL x2”.


Kepada adik kita seorang ni, Adindanil – ni Abang Awie nak tanya, hari tu ada komen macam ni : “senjata khas. Kalau nak guna boleh??”- maksudnya nak guna ke atau nak tanya? Disebabkan kekeliruan itu saya anggap Adindanil baru nak tanya. Lepas ni kalau nak guna cakap je nak guna okay :)


TUGASAN IMUNITI EPISOD 5
Dalam siri komik Battle Royale, setiap peserta akan diberikan senjata seorang satu. Dibawah ini adalah antara senjata senjata yang diberikan kepada mereka. Namakan dengan betul dan spesifik senjata senjata tersebut.
Setiap kumpulan kena wakilkan SEORANG peserta untuk jawab soalan ini. Beri jawapannya di kotak komen dibawah sebelum Jumaat 5/10/12 jam 3 pagi. Jawapan nya adalah seperti dibawah.
1. Walther P38
2. Beretta M92
3. Boomerang
4. Hand Scythe
5. 44 Magnum
6. Remington M32
7. Field Knife
8. Double-shot Derringer
9. Fork
10. Ingram M10
IMUNITI akan diberikan kepada kumpulan yang menjawab paling banyak TEPAT. PENALTI pula akan dikenakan pada kumpulan yang kalah menyebabkan seorang anggota kumpulannya terpaksa disingkirkan dari permainan ini.
KEPUTUSAN
Senshi BurogÄ
DEUX
1.   Luger P08 9mm Semi-Automatic Pistol
2.   Beretta M92F 9mm Semi-Automatic Pistol
3.   Boomerang
4.   Kama Sickle
5.   Colt Python .357 Magnum Revolver
6.   Remington M32 Pump-Action shotgun
7.   Army Knife
8.   Derringer .22 Double High Standard
9.   Fork
10. Uzi 9mm Submachine gun
1.   The Walter P38
2.   Beretta M92F Pistol(2 magazines=10 shots)
3.   Boomerang
4.   Sickle
5.   Smith and Wesson M19 revolver(1 box of bullets=12 shots)
6.   Winchester Model 21 Double Barreled 12 Gauge Shotgun
7.   Knife
8.   Blank Firing Derringer
9.   Fork
    10. Ingram M10 Machine
          Pistol
Tahniah Kumpulan DEUX. Kumpulan anda diberikan “IMUNITI” dan terselamat daripada proses penyingkiran.


PENALTI – SISTEM UNDIAN
Kumpulan Senshi BurogÄ telah tewas dalam TUGASAN IMUNITI episod 5. Oleh yang demikian, 2 peserta dari kumpulan Senshi BurogÄ yang tercorot dalam CARTA MINGGUAN akan diundi keluar oleh 5 ahli kumpulan Senshi BurogÄ yang lain. 5 peserta yang terselamat diberikan mesej seperti di bawah ini :
PENALTI : SISTEM UNDIAN – BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
Anda dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.
1. Khairul Akmal
2. Emma
Mereka adalah blogger paling kurang aktif pada minggu ini. Sila umumkan keputusan anda dalam kotak komen entri ini : Link entri terpaksa dirahsiakan (Ini kerana keputusan anda perlu dirahssiakan buat masa ini) Sekian terima kasih.
PAPA BLOGGER
NICK NASHRAM
LOKMAN
CHEIDA
ADINDANIL
Tiada undian dibuat
Tiada undian dibuat
KHAIRUL AKMAL
KHAIRUL AKMAL
Tiada undian dibuat
* Hak peserta untuk membuat undian akan terbatal selepas entri ini dikeluarkan. HARAP MAKLUM.
Melalui undian majoriti, dengan rasminya KHAIRUL AKMAL adalah peserta kelima yang tersingkir dari game BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE.


TUGASAN IMUNITI EPISOD 6 (TUGASAN BARU)
Selama 2 hari iaitu dari 7/10/12 @ 1pm – 9/10/12 @ 1pm masa diberikan bagi menyiapkan tugasan ini. Setiap kumpulan kena wakilkan 5 peserta sahaja untuk siapkan entri tugasan ini (Disebabkan Senshi BurogÄ mempunyai 6 peserta, maka itu seorang dari mereka tidak perlu buat tugasan ini). Tugasannya adalah sediakan satu entri yang bertajuk “AKU & BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE” dengan menjawab soalan soalan di bawah :
1. Sejak bila mula mengenali game BLOGGER ini?
2. Adakah anda tahu tentang komik/filem BATTLE ROYALE sebelum atau selepas game ini bermula?
3. Siapakah blogger yang anda kenal pernah sertai game BLOGGER ini?
4. BATTLE ROYALE ada 2 versi, komik dan filem. Mana satu yang anda suka? Dan kenapa?
5. Anda rasa sesuai ke BATTLE ROYALE dijadikan tema untuk game ini?
6. Pilih 2 watak dalam BATTLE ROYALE yang anda minat dan beri sebabnya.
7. Cadangkan satu tema untuk BLOGGER musim akan datang.
8. Pilih 2 watak dalam BATTLE ROYALE yang anda tak suka dan beri sebabnya.
9. Sebutkan seorang rakan blogger anda yang tahu tentang game ini dan berminat nak menyertainya.
10. Apakah nilai positif / pengajaran yang dapat diambil dari cerita BATTLE ROYALE ini.
IMUNITI akan diberikan kepada kumpulan yang paling ramai ahlinya (maksimum 5 orang) yang buat entri tugasan ini nanti. Jika sama bilangan, akan pilih kumpulan yang 5 ahlinya cepat siapkannya dulu. PENALTI pula akan dikenakan pada kumpulan yang kalah menyebabkan seorang anggota kumpulannya terpaksa disingkirkan dari permainan ini.
DIINGATKAN SUPAYA BAGITAHU LINK ENTRI TUGASAN INI DALAM KOTAK KOMEN DI BAWAH.


TERIMA KASIH

KHAIRUL AKMAL



kerana sudi turut serta Blogger 3 : Battle Royale

16 comments:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

http://lokmanramli.blogspot.com/2012/10/aku-blogger-3-battle-royale.html

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa hebatnya..
cara penulisan, pengiraan dan pengkategoriannya...

nadia farhana said...

http://yayaonly.blogspot.com/2012/10/aku-blogger-3-battle-royale.html

nadia cuba buat hehe anyway thanks for another weapon ^^ boleh try ke?*tanya je hehe*

anak cik talip said...

pergh..mkin complicated plak..n serius haha..hve fun!

eddy syrol said...

nah...siap!!

http://eddysyrol.blogspot.com/2012/10/aku-blogger-3-battle-royale.html

hewhewhew

Emma said...

done
http://emmaeema.blogspot.com/2012/10/aku-blogger-3-battle-royale.html

haz said...

done! ^^

http://hazirahramli.blogspot.com/2012/10/aku-blogger-3-battle-royale.html

Anisa Anuar said...

macam mana nak sertai game ni...hahaha...siyes kreatif...

Cheida_Mymee said...

http://nurcheda88.blogspot.com/2012/10/aku-blogger-3-battle-royale.html

done

PaPa Blogger said...

http://azmengs.blogspot.com/2012/10/aku-blogger-3-battle-royale.html

evangelistaNiL said...

http://evangelistanil.blogspot.com/2012/10/aku-blogger-3-battle-royale.html

KorN said...

http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/10/aku-blogger-3-battle-royale.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

makin menarik
walaupun x berapa faham ttg senjata2 bagai nih tapi best juga
gud luck pada peserta yang lain

Anonymous said...

Hello! I just wish to give a huge thumbs up for the great data you might have
here on this post. I can be coming back to your blog for extra soon.


Feel free to surf to my blog post semonin realtors indiana

Anonymous said...

Howdy! I simply wish to give a huge thumbs up for the nice info you’ve gotten here on this post.
I will be coming again to your weblog for more
soon.

Also visit my web page; local seo services los angeles

Anonymous said...

Howdy! I simply want to give a huge thumbs up for the
good information you’ve right here on this post.

I shall be coming again to your blog for extra soon.

Also visit my web-site: mini SAS