Followers

04 October 2012

Blogger 3 : Battle Royale - Episod 5


 
Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Ini adalah entri BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE episod 5. Sekali lagi episod game ini lewat dipostkan. Ini semua gara gara laptop ku yang tidak berapa sihat (slow dan bervirus) sejak hari minggu lepas. Harap semua peserta bertenang dan masih setia dengan game ini. Walaupun laptop ku masih tak bertenaga dan dalam proses pemulihan. Entri kali ini terpaksa aku buat seringkas yang boleh. Memang slow giler laptop aku ni, dah letak anti virus pun still slow. Dah banyak data aku buang kasi ringan sikit laptop pun tak jalan. Mungkin nak kena format balik atau tukar RAM. Namun aku akan tetap siarkan entri Blogger 3 mengikut masa yang dirancang. InsyaAllah. Kita masih lagi di dalam ZON PECUTAN. Maka itu untuk episod yang seterusnya Insyallah akan disiarkan pada Jumaat ini. Dan sudah tentu episod 6 nanti akan ada seorang lagi peserta yang akan disingkirkan.

 

TUGASAN IMUNITI EPISOD 5 (TUGASAN TERBARU)
Dalam siri komik Battle Royale, setiap peserta akan diberikan senjata seorang satu. Dibawah ini adalah antara senjata senjata yang diberikan kepada mereka. Namakan dengan betul dan spesifik senjata senjata tersebut.
 
1
2
3
4
5
6
7

8

9

10
 
 
Setiap kumpulan kena wakilkan SEORANG peserta untuk jawab soalan ini. Beri jawapannya di kotak komen dibawah sebelum Jumaat 5/10/12 jam 3 pagi. Jawapan hendaklah diberi seperti contoh ini :
1. xxxxxx
2. xxxxxx
3. xxxxxx
4. xxxxxx
5. xxxxxx
 
IMUNITI akan diberikan kepada kumpulan yang menjawab paling banyak TEPAT. PENALTI pula akan dikenakan pada kumpulan yang kalah menyebabkan seorang anggota kumpulannya terpaksa disingkirkan dari permainan ini.
 

 

P/S : Bila para peserta nak gunakan SENJATA KHAS masing masing? 2 peserta terawal yang menggunakannya akan mendapat sesuatu ganjaran.

10 comments:

cik mimey said...

bestnya dapat join

Nor Zilla Sensei said...

wahh..da ade battle baru la plak..rajin la Awie ni :-)
gud luck utk semua peserta

Cheida_Mymee said...

halamak nk kena bukak balik cerita tu hadoi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

game rupanya...
ohhh...
buat masa ni tak ada masa nk join game sbb dah final.

nadia farhana said...

mencabar betul hewhew. . . .

PaPa Blogger said...

ini adalah jawapan dari kumpulan dari kumpulan Senshi Buroga...

1. Luger P08 9mm Semi-Automatic Pistol
2. Beretta M92F 9mm Semi-Automatic Pistol
3. Boomerang
 4. Kama Sickle
5. Colt Python .357 Magnum Revolver 
6. Remington M32 Pump-Action shotgun
7. Army Knife
8. Derringer .22 Double High Standard
9. Fork 
10.Uzi 9mm Submachine gun

nadia farhana said...

nadia wakil kumpulan DEUX
kami cuba beri jawapan terbaik maaf kalau salah ^______^

1. The Walter P38
2. Beretta M92F Pistol(2 magazines=10 shots)
3. Boomerang
4. Sickle
5. Smith and Wesson M19 revolver(1 box of bullets=12 shots)
6. Winchester Model 21 Double Barreled 12 Gauge Shotgun
7. Knife
8. Blank Firing Derringer
9. Fork
10. Ingram M10 Machine Pistol

#abg awie nadia try guna weapon nadia untuk kali nie hope nadia dapat tahu functionnya *GIPL* thanks ^^

evangelistaNiL said...

senjata khas . kalau nk guna boleh ??

eddy syrol said...

aku nak guna senjata rahsia minggu ni... (~_~)

Mohd Lokman Bin Ramli said...

saya pilih
1. Nick Nashram

sebab nampaknya dia sibuk dengan tugasan sebagai guru.