Followers

09 October 2012

Blogger 3 : Battle Royale - Episod 7


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Ini adalah entri BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE episod 7.

 

BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE
EPISOD
TARIKH ENTRI
TARIKH ENTRI PESERTA DIPILIH
1
11/9/12
-
2
18/9/12
9/9/12 – 15/9/12 (7 HARI)
3
25/9/12
16/9/12 – 22/9/12 (7 HARI)
4
28/9/12 LEWAT POST : 30/9/12
23/9/12 – 25/9/12 (3 HARI)
5
2/10/12 LEWAT POST : 4/10/12
26/9/12 – 29/9/12 (4 HARI)
6
5/10/12 LEWAT POST : 7/10/12
30/9/12 – 2/10/12 (3 HARI)
7
9/10/12
3/10/12 – 6/10/12 (4 HARI)
8
16/10/12
7/10/12 – 13/10/12 (7 HARI)
9
23/10/12
14/10/12 – 20/10/12 (7 HARI)
10
26/10/12
21/10/12 – 23/10/12 (3 HARI)
11
30/10/12
24/10/12 – 27/10/12 (4 HARI)
12
2/11/12
28/10/12 – 30/10/12 (3 HARI)
13
6/11/12
31/10/12 – 3/11/12 (4 HARI)
14
9/11/12
4/11/12 – 6/11/12 (3 HARI)
15
13/11/12
7/11/12 – 10/11/12 (4 HARI)
16
20/11/12
11/11/12 – 17/11/12 (7 HARI)
 
ZON PECUTAN
 

TUGASAN IMUNITI EPISOD 6
Selama 2 hari iaitu dari 7/10/12 @ 1pm – 9/10/12 @ 1pm masa diberikan bagi menyiapkan tugasan ini. Setiap kumpulan kena wakilkan 5 peserta sahaja untuk siapkan entri tugasan ini (Disebabkan Senshi BurogÄ mempunyai 6 peserta, maka itu seorang dari mereka tidak perlu buat tugasan ini). Tugasannya adalah sediakan satu entri yang bertajuk “AKU & BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE” dengan menjawab soalan soalan di bawah :
1. Sejak bila mula mengenali game BLOGGER ini?
2. Adakah anda tahu tentang komik/filem BATTLE ROYALE sebelum atau selepas game ini bermula?
3. Siapakah blogger yang anda kenal pernah sertai game BLOGGER ini?
4. BATTLE ROYALE ada 2 versi, komik dan filem. Mana satu yang anda suka? Dan kenapa?
5. Anda rasa sesuai ke BATTLE ROYALE dijadikan tema untuk game ini?
6. Pilih 2 watak dalam BATTLE ROYALE yang anda minat dan beri sebabnya.
7. Cadangkan satu tema untuk BLOGGER musim akan datang.
8. Pilih 2 watak dalam BATTLE ROYALE yang anda tak suka dan beri sebabnya.
9. Sebutkan seorang rakan blogger anda yang tahu tentang game ini dan berminat nak menyertainya.
10. Apakah nilai positif / pengajaran yang dapat diambil dari cerita BATTLE ROYALE ini.
 
IMUNITI akan diberikan kepada kumpulan yang paling ramai ahlinya (maksimum 5 orang) yang buat entri tugasan ini nanti. Jika sama bilangan, akan pilih kumpulan yang 5 ahlinya cepat siapkannya dulu. PENALTI pula akan dikenakan pada kumpulan yang kalah menyebabkan seorang anggota kumpulannya terpaksa disingkirkan dari permainan ini.
 
DIINGATKAN SUPAYA BAGITAHU LINK ENTRI TUGASAN INI DALAM KOTAK KOMEN DI BAWAH.
KEPUTUSAN
Senshi BurogÄ
DEUX
5 peserta yang buat tugasan ini.
 
4 peserta yang buat tugassan ini.
 
Tahniah Kumpulan Senshi BurogÄ. Kumpulan anda diberikan “IMUNITI” dan terselamat daripada proses penyingkiran.


PENALTI – SISTEM UNDIAN
Kumpulan DEUX telah tewas dalam TUGASAN IMUNITI episod 6. Namun pada minggu ini SISTEM UNDIAN tidak akan digunakan. Ini disebabkan oleh 2 faktor :
 
1) Kelewatan post entri B3:BR selama 2 episod sebelum ini menyebabkan tiada masa lagi untuk adakan SISTEM UNDIAN.
 
2) Hanya  seorang peserta sahaja dari kumpulan DEUX tidak membuat TUGASAN IMUNITI malah tiada entri yang dipostkan olehnya untuk dipilih dalam masa yang ditetapkan.
 
Oleh yang demikian, saya sebagai penganjur segmen ini membuat keputusan muktamad bahawa dengan rasminya ISA adalah peserta keenam yang tersingkir dari game BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE


TERIMA KASIH
ISA

 


kerana sudi turut serta Blogger 3 : Battle Royale J

 


TUGASAN IMUNITI EPISOD 7  (TUGASAN BARU)
Blog aku ada satu segmen yang kerap aku postkan entrinya iaitu “CARTA 10”. Sejak musim pertama lagi, tiap kali game ini sampai episod 7, maka akan ada TUGASAN IMUNITI yang meminta setiap peserta menyediakan satu entri “CARTA 10”. Sebabnya peserta dah tinggal 10 orang sahaja. Pada musim ini juga para peserta kena hasilkan 1 entri “CARTA 10” berkaitan apa apa sahaja topik. Tajuk adalah bebas. Tarikh akhir untuk siapkan tugasan ini adalah pada 13 Oktober 2012 (Sabtu). Diingatkan supaya bagitahu link entri tugasan ini dalam kotak komen di bawah (PENTING :  Tugasan TIDAK akan diterima jika peserta TIDAK bagitahu link di kotak komen di bawah) .
 
IMUNITI akan diberi kepada SEORANG sahaja peserta yang buat tugasan ini dengan baik dan mendapat jumlah komen pembaca paling ramai dalam entri tersebut.

PENGUMUMAN PENTING : Pasti para peserta tertanya tanya kenapa IMUNITI hanya akan diberi kepada seorang sahaja peserta dan tidak kepada satu kumpulan. Ini kerana bermula pada episod ini sistem berkumpulan akan dibubarkan. TIADA lagi Senshi BurogÄ dan TIADA lagi DEUX. Anda akan terus berjuang dalam game ini secara INDIVIDU. MAY THE BEST BLOGGER WIN!!!


 

SENJATA KHAS
BIL
PESERTA
KOD
FUNGSI
INFO
1.
ADINDANIL
ABYTAUAK x2
-
-
2.
CHEIDA
TSKPL x2
-
-
3.
EDDY
BDTI x1
Bebas Dari Tugasan Imuniti
x1 Digunakan dalam episod 6
BIKKPL x2
-
-
4.
EMMA
DTN1DC x2
-
-
5.
ERNA EER
KPT5DC x5
-
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Nadia Farhana.
6.
FAIZUL OSMAN
BIKKPL x2
-
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Eddy.
7.
HAZ
HSKPL x2
-
-
8.
ISA
RSKPL x1
-
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya.
9.
KHAIRUL AKMAL
TPDCDPL x2
-
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya.
10.
KORN
MII x2
-
-
11.
LOKMAN
KVKPL x2
-
-
12.
NADIA FARHANA
GIPL x1
Gugurkan Imuniti Peserta Lain
x1 Digunakan dalam episod 6
KPT5DC x5
-
-
13.
NICK NASHRAM
MSKPL x2
-
-
14.
PAPA BLOGGER
TSKA2P x2
-
-
15.
SARAH SAFUDDIN
KVSPL x2
-
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya.
16.
SYAIDATUL AISYA
KDSSPL x2
-
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya.

Kepada peserta yang mahu gunakan SENJATA KHAS pada minggu ini, bagitahu sahaja di kotak komen di bawah. Permintaan anda diterima bermula pada 9/10/12 hingga 13/10/12. Masih ada ganjaran yang akan diberikan kepada 4 peserta terawal yang mahu gunakannya. (Nadia Farhana & Eddy dikecualikan).  

 

 

Entri terbaik yang dipilih adalah entri yang dipostkan pada 3/10/12 – Sabtu 6/10/12.

BIL
PESERTA
ENTRI PILIHAN
TUGASAN IMUNITI
1
PAPA BLOGGER
 
2
EDDY
 
 
3
NADIA FARHANA
4
EMMA
 
5
LOKMAN
 
6
CHEIDA
7
HAZ
8
ADINDANIL
9
KORN
Tiada Entri Yang Di Keluarkan Dalam Tempoh Masa Yang Ditetapkan.
10
NICK NASHRAM
Tiada Tugasan Imuniti Yang Dibuat.
 
11
ISA
Tiada Entri Yang Di Keluarkan Dalam Tempoh Masa Yang Ditetapkan.
Tiada Tugasan Imuniti Yang Dibuat.
 
 

 

14 comments:

eddy syrol said...

done..

http://eddysyrol.blogspot.com/2012/10/carta-10-situasi-memalukan-eddy-syrol.html

Cheida_Mymee said...

nak guna senjata pertama.

PaPa Blogger said...

yang ini pulak sya punya link

http://azmengs.blogspot.com/2012/10/10-carta-web-termahal-di-malaysia.html

Cheida_Mymee said...

http://nurcheda88.blogspot.com/2012/10/carta-10-blog-kegemaran.html

done :)

Emma said...

Okay, will update :)

nadia farhana said...

nieh nadia punya ^_________^
http://yayaonly.blogspot.com/2012/10/carta-10-perkara-blogger-paling-tak-suka.html

KorN said...

korn hantar tugasan http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/10/carta-10-gelak-guling-guling-yang-comel.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

http://lokmanramli.blogspot.com/2012/10/carta-10-ikimfm.html

Emma said...

dONE

http://emmaeema.blogspot.com/2012/10/10-destinasi-percutian-yang-awesome.html

haz said...

done ^^

http://hazirahramli.blogspot.com/2011/08/cerita-kartun-cambest-suatu-ketika.html

Rozuan Ismail said...

good luck eddy syrol n korn

Cheida_Mymee said...
This comment has been removed by the author.
Cheida_Mymee said...

senjata membahyakan dri.. anyways just give this speacial to papa blogger.. sbgai penghargaan dia telah menjadi ketua kmplan grop sya serta komitmen yg dia berikan.. thanks papa :)

.::: Princess MOMOY :::. said...

wahhh...
tapi lepas baca entri, ada yang buat bersungguh2
ada yang macam lepaskan batuk kat tangga saja
no hard feeling