Followers

20 November 2012

Blogger 3 : Battle Royale - Episod 16


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tanggal 11 September 2012 bermulanya episod game BLOGGER musim ke 3 yang bertemakan

 

BATTLE ROYALE.

 

Dan pada hari ini, 20 November 2012 merupakan tarikh keramat berakhirnya game ini. Ini adalah entri BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE episod 16 yang merupakan episod terakhir bagi game ini. Hanya 2 peserta sahaja yang berjaya kekal sehingga kini dan layak ke final. Siapakah yang bakal menjadi TOP BLOGGER yang seterusnya selepas ini? Papa Blogger atau Korn? Sekarang juga masanya untuk kita ketahui siapakah juaranya.

 

Buat pertama kali BLOGGER membahagikan peserta kepada 2 kumpulan iaitu kumpulan Senshi BurogÄ dan kumpulan DEUX. 16 peserta telah dipilih dari kalangan bloggers yang follow blog ini. Setiap episod, seorang demi seorang peserta akan tersingkir keluar dari game berdasarkan undian yang dibuat oleh rakan rakan peserta lain. Bermula dengan

 

·              ERNA EER – http://epysilence.blogspot.com/

·              FAIZUL OSMAN – http://mohdfaizulosman.blogspot.com/

·              SARAH SAFUDDIN – http://manusialidi.blogspot.com/

·              SYAIDATUL AISYA – http://syaidatulaisya.blogspot.com/

·              KHAIRUL AKMAL – http://khairulakmalazman.blogspot.com/

·              ISA – http://mohamadisamuddin.blogspot.com/

·              ADINDANIL – http://www.evangelistanil.blogspot.com/

·              NICK NASHRAM – http://nicknashram.blogspot.com/

·              EDDY – http://eddysyrol.blogspot.com/

·              NADIA FARHANA – http://yayaonly.blogspot.com/

·              EMMA – http://emmaeema.blogspot.com/

·              CHEIDA – http://nurcheda88.blogspot.com/

·              LOKMAN – http://lokmanramli.blogspot.com/

·              HAZ – http://hazirahramli.blogspot.com/

 

Dan kini dalam episod final hanya tinggal 2 peserta sahaja yang tinggal. Mereka adalah KORN dan PAPA BLOGGER.

 

 
 
 
Menang Tugasan Imuniti Berkumpulan
2 Kali
3 Kali
Menang Tugasan Imuniti Individu
3 Kali
Tiada
Berada Di Kedudukan No. 1 Dalam Carta Mingguan
2 Kali
5 Kali
Tersenarai Untuk Diundi Keluar
1 Kali
2 Kali

 

SENJATA KHAS adalah perkara baru yang diperkenalkan dalam game BLOGGER musim ini. Dengan mengikut tema musim ini iaitu BATTLE ROYALE, Setiap peserta dibekalkan senjata bagi menyelamatkan mereka terus bertahan dalam game ini. Berikut adalah senjata senjata yang diberikan kepada mereka.

 

·                ABYTAUAK x2 – Ada Back-up Yang Tidak Akan Undi Anda Keluar x 2

·                BDTI x2 – Bebas Dari Tugasan Imuniti x 2

·                BIKKPL x2 – Beri Imuniti Khas Kepada Peserta Lain x2

·                DTN1DC x2 – Disahkan Tempat No.1 Dalam Carta x 2

·                GIPL x2 – Gugurkan Imuniti Peserta Lain x 2

·                HSKPL x2 – Hancurkan Senjata Khas Peserta Lain x 2

·                KDSSPL x2 – Kebal Dari Semua Senjata Peserta Lain x 2

·                KPT5DC x5 – Kekal Posisi Top 5 Dalam Carta x 5

·                KVKPL x2 – Kuasa Veto Keluarkan Peserta Lain x 2

·                KVSPL x2 – Kuasa Veto Selamatkan Peserta Lain x 2

·                MII x2 – Mempunyai Imuniti Individu x 2

·                MSKPL x2 – Meniru Senjata Khas Peserta Lain x 2

·                RSKPL x1 – Rampas Senjata Khas Peserta Lain x 1

·                TPDCDPL x2 – Tukar Posisi Dalam Carta Dengan Peserta Lain x 2

·                TSKA2P x2 – Tukar Senjata Khas Antara 2 Peserta x 2

·                TSKPL x2 – Tambahkan Senjata Khas Peserta Lain x 2

 

Selain itu, buat pertama kalinya Juara musim ini akan ditentukan sendiri oleh Juri Juri Khas yang dilantik. Mereka adalah antara peserta TOP 7 game BLOGGER musim ini. Jutaan terima kasih buat NADIA FARHANA, EMMA, CHEIDA, LOKMAN & HAZ kerana sudi menjadi juri untuk final BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE.

 

Juara BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE akan mendapat ganjaran istimewa dari penganjur, RM 200 akan didepositkan ke akaun bank pemenang musim ini.

 

KEPUTUSAN UNDIAN PARA JURI

&

JUARA

BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE

ADALAH


 

NADIA FARHAN
EMMA
CHEIDA
LOKMAN
HAZ
KORN
KORN
KORN
KORN
KORN

 

 

 

TAHNIAH KORN. Anda adalah TOP BLOGGER musim ini. Juara BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE. TERIMA KASIH dan SYABAS diucapkan. Jutaan terima kasih juga kepada PAPA BLOGGER kerana kesungguhan anda mengaktifkan game ini. Teruskan usaha semua peserta untuk berblogging dalam berkongsi cerita, pendapat mahupun nasihat kepada rakan rakan dunia blog yang lain. Akhir kata, dengan rasminya saya AWIE OMAR menutup tirai game BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE.

 

Sama sama kita doakan kesejahteraan saudara saudara kita di rantau Arab. Allah sentiasa bersamamu Palestin.

19 comments:

hazwan hairy said...

wah korn mng...tahniah!

Cik Mimey said...

tahniah korn

anak cik talip said...

tahniah korn.... (:

Mohd Lokman Bin Ramli said...

tahniah korn.. ^_^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

good luck pd siapa yg masih kekal.

Cheida_Mymee said...

tahniah korn!!
kepada yang papa jugak thniah berjaya kekal hingga top 2
wehhhaa dah abis hahaha

PaPa Blogger said...

alhamdulillah... habis juga game ni.. tak sangka lak sampai ke final... hahahaha.. memang seperti jangkaan, memang korn yang menang... tahniah sekali lagi...

next game nk masuk lagi.. best best.. tahniah pada penganjur.. Entry2 penganjur memang power.. terutama dalam menyediakan tugasan.. Imaginasi sangat tinggi.

KorN said...

Alhamdulillah, seriusly aku memang x sangka sampai final, inikan plak menang.. pada asal ingt layak smpi top7 jer, skali da final tgk juri lebih byk dari group senshi buroga.. so kemungkinan besar papa blogger yang menang..

thanks jugak pada penganjur a.k.a awie omar dan semua peserta atas persaingan yang sihat ni..

eh panjang pulak aku komen.. nanti la sambung aku buat entry khas yerp..

hehe

Allya Syahirah Riff said...

Grats korn !! :D

haz said...

thniah korn! boleh la blnje nanti. hihihi

KorN said...

awie, emel yg awie bg tu, x daapat nak search fb awie la.. =)

KorN said...

Dekat sidebar blog aku ade link trus ke fesbuk.
Korn El Jr

Emma said...

tahniah

✖BossKucing✖ said...

waaa. .hebatnya. . :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

**cuma nak maklumkan sahaja, andai kata awk ada masukkan blog sy dlm bloglist, mohon semak erk sama ada boleh view atau tak. kalau tak boleh, mohon update link, sbb saya baru tukar kpd domain sndiri. pesanan ni diberi sebab blog awk ada dlm bloglist saya. he he he
Saya mohon maaf di atas segala kesulitan. www.santaileeza.com

ANDAI SAYA TIDAK DISENARAIKAN DALAM BLOGLIST AWAK, AWAK BOLEH ABAIKAN mesej ni.

Fariz Reza [FR] said...

kreatif giler segmen nih XD

macam perang2 pulak dah

from:-

Fariz Reza Dot Com

Mk Syahir said...

tahniar korn!!

terbaik bro contest lu!

AyueJean said...

TAHNIAH KORN!!!!!!!!!

eddy syrol said...

korn..!! aku tanya aritu ko ckp tatau sape menang, rupanya kau menang..hohoho.... tahniah tahniah..