Followers

30 December 2012

Anugerah Ekstravaganza 2012





Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terus terang cakap sudah lama tak meng-update-kan blog ni sebabnya terlalu sibuk dengan urusan kerja dan peribadi. Namun begitu, semangat untuk berbloging masih tebal dalam dada. InsyaAllah, tak akan aku sia siakan blog ini hingga sampai masanya. Kita tak tahu kan apa yang akan jadi pada masa depan.  Apapun kita kena percaya dengan Qada’ & Qadar yang telah ditentukan olehNya. Seperti tahun lepas (2011), blog AWIE OMAR dengan senang hati postkan entri khas ini. Ibarat entri penutup untuk tahun ini, sekali lagi aku teringin memberi perhargaan kepada semua para blogger yang sudi  mengikuti (follow) blog ini. Perhargaan yang istimewa ini tentunya lebih berharga kepada para pemenang yang dinilai sendiri oleh aku melalui ANUGERAH EKSTRAVAGANZA 2012.

 

ANUGERAH EKSTRAVAGANZA telah masuk untuk tahun kedua. Ianya telah diilhamkan dan dikeluarkan entri pertamanya pada tahun lepas. Nak tengok tekan >sini< Sebanyak 14 anugerah diperkenalkan dan disenaraikan sekali 5 pencalonan untuk setiap anugerah. Hanya satu akan dipilih sebagai pemenang bagi setiap anugerah. Namun pada aku kesemua yang tercalon adalah yang blog blog yang terbaik. Kira hebat jugak la tercalon. Biasa la adat anugerah, mesti seorang je menang. Baru menarik!

 
EKSTRAVAGANZA - dipilih nama ini sebab dulu aku namakan blog aku NOTA EKSTRAVAGANZA. Kat bawah ni header header blog aku dulu. Masih simpan lagi sebagai kenang kenangan. Tak nak mengarut lebih, kita teruskan penganugerahan ini sekaligus mengetahui siapa yang tersenarai dan siapa yang paling bertuah.


 
 
 
 
 
 
 
 

 
BEST ORIGINAL PHOTO
Blog yang menyelitkan gambar hasil tangkapan sendiri.
·      Blog Begins Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/ (-gedek!)
·      The Beauty In Ugly – http://www.danielzaidi.com/ (edy zaidi)
·      HansFolio – http://hansfolio.blogspot.com/ (Farhan Ismail)
·      WAMOZUWAHA – http://wamozuwaha.blogspot.com/ (Wan Zulqhairi)
·      Allya Syahirah Riff – http://mukapenyek.blogspot.com/ (Allya Syahirah Riff)
Pemenangnya : Blog Begins Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/ (-gedek!)
 
 
BEST DESIGN
Blog yang mempunyai laman yang kemas, menarik dan kreatif .
·      (“,) – http://dhiashahida.blogspot.com/ (dhiashahida)
·      Allya Syahirah Riff – http://mukapenyek.blogspot.com/ (Allya Syahirah Riff)
·      Hafeesz Amran – http://afeeszamran.blogspot.com/ (Hafeesz Amran)
·      osman yusoef – http://manyusoef.blogspot.com/ (man yusoef)
·      Princess Bonda – http://nurcheda88.blogspot.com/ (Cheida Mymee)
Pemenangnya : osman yusoef – http://manyusoef.blogspot.com/ (man yusoef)

 


BEST HEADER

Blog yang ada header paling menarik dan mengagumkan.

·      Aku Along Usop – http://www.alongusop.com/ (Along Usop) 

·      Blog Bole Blah – http://aku-innocent.blogspot.com/ (Fakhrul Haiyin)

·      Budak Lelaki Yang Serabut Itu – http://theclumsyboy.blogspot.com/ (Clumsy Boy)


·      NisaAdnan – http://hanisaya.blogspot.com/ (NisaAdnan)
 


·      Syakir Rahman DiariSosial – http://diarisosial-syakirrahman.blogspot.com/ (Syakir Rahman)



Pemenangnya : Budak Lelaki Yang Serabut Itu – http://theclumsyboy.blogspot.com/ (Clumsy Boy)

 
 
BEST ART WORD
Blog yang menyampaikan text, puisi atau cerita dengan baik.
·      Suhada : Si Gadis Puisi~ – http://gadis-puisi.blogspot.com/ (GadisPuisi)     
·      SEINDAH DUNIA KITA – http://seindahduniakita.blogspot.com/ (FaizalSulaiman)
·      syamimi ishak – http://mimiezat.blogspot.com/ (syamimi ishak)
·      si rama rama – http://nuurjana.blogspot.com/ (JANA)
·      Nuke Rude – http://nukerude.blogspot.com/ (Nuke Rude)
Pemenangnya : Suhada : Si Gadis Puisi~ – http://gadis-puisi.blogspot.com/ (GadisPuisi)


 
 
 
BEST FOLLOWER
Follower blog AWIE OMAR yang paling rajin member komen dalam setiap entri yang diterbitkan.
·      Allya Syahirah Riff – Allya Syahirah Riff – http://mukapenyek.blogspot.com/ (37 Komen)
·      anak cik talip – buuu-yaaaah! – http://imnotafortuneteller.blogspot.com/ (37 Komen)
·      Hafeesz Amran – Hafeesz Amran – http://afeeszamran.blogspot.com/ (41 Komen)
·      noorniey Azman – aku noni ke?? – http://noorniey.blogspot.com/ (39 Komen)
·      Rozuan Ismail – PAK CEK BIOLA – http://kringg.blogspot.com/ (38 Komen)
Pemenangnya : Hafeesz Amran – Hafeesz Amran – http://afeeszamran.blogspot.com/ (41 Komen)


 


BEST OF THE BEST

Ini adalah anugerah khas dimana tuan punya blog ini bukanlah follower blog AWIE OMAR. Namun, saya adalah follower blognya itu yang amat terbaik bagi saya lantas memberikan perangsang, keterujaan dan keyakinan dalam meneruskan semangat dalam mengharungi dunia blog.

Pemenangnya : FILEM KLASIK MALAYSIA – http://filemklasikmalaysia.blogspot.com/ (MUSTAFAR A.R.)

 
 
BEST PERSONAL BLOG
Blog yang menceritakan kisah kehidupannya.
·      WAMOZUWAHA – http://wamozuwaha.blogspot.com/ (Wan Zulqhairi)
·      Korn Is My Name – http://arjunapopkorn.blogspot.com/ (Korn)
·      buuu-yaaaah! – http://imnotafortuneteller.blogspot.com/ (anak cik talip)
·      (“,) – http://dhiashahida.blogspot.com/ (dhiashahida)
·      Allya Syahirah Riff – http://mukapenyek.blogspot.com/ (Allya Syahirah Riff)
Pemenangnya : Allya Syahirah Riff – http://mukapenyek.blogspot.com/ (Allya Syahirah Riff)


 
 
BEST MOTIVATION BLOG
Blog yang menyebarkan ilmu agama atau motivasi diri.
·      khairul asraf – http://pengkaj.blogspot.com/ (k-hayy are-cap)
·      Kisah Pengembara – http://mram93.blogspot.com/ (Muhammad Al Amin)
·      My Life Story – http://khairiz85.blogspot.com/ (khairiz)
·      Que Achmad menulis... – http://www.queachmad.com/ (Que Achmad)
·      وان فوتري فيروزhttp://wpfkamal.blogspot.com/ (putri=)
Pemenangnya : Que Achmad menulis... – http://www.queachmad.com/ (Que Achmad)


 
 
 
BEST EXTRAORDINARY BLOG
Blog yang berkongsi kisah pelik dan info yang lebih sesuai untuk golongan dewasa.
·      Blog Bebas l Henry Zackery – http://henryzackery.blogspot.com/ (henry zackery)
·      Blog Berita Benar – http://blogberitabenar.blogspot.com/ (One Sensei)
·      Nick Nashram – http://nicknashram.blogspot.com/ (Nick Nashram) 
·      wakluu – http://wakluuu.blogspot.com/ (hitchens)
·      zamrispoon – http://zamrispoon.blogspot.com/ (zamrispoon)   
Pemenangnya : zamrispoon – http://zamrispoon.blogspot.com/ (zamrispoon) 

 

 
 
 
BEST VARIETY BLOG
Blog yang mempunyai pelbagai segmen (Personal + Semasa + Hiburan + Karya)
·      A Beautiful Lie – http://firestarter90.blogspot.com/ (Firestarter)
·      Aku Along Usop – http://www.alongusop.com/ (Along Usop)
·      Hafeesz Amran – http://afeeszamran.blogspot.com/ (Hafeesz Amran)
·      Nuke Rude – http://nukerude.blogspot.com/ (Nuke Rude)
·      osman yusoef – http://manyusoef.blogspot.com/ (man yusoef)
Pemenangnya : Nuke Rude – http://nukerude.blogspot.com/ (Nuke Rude)


 
 
 
BEST TEEN BLOG
Blog kepunyaan blogger remaja (<20 tahun).
·      Allya Syahirah Riff – http://mukapenyek.blogspot.com/ (Allya Syahirah Riff)
·      Anis Farhana – http://budakpeliksstory.blogspot.com/ (Anis Farhana)
·      Blog Bole Blah – http://aku-innocent.blogspot.com/ (Fakhrul Haiyin)
·      Dunia Realiti – http://dunia-kami-realiti.blogspot.com/ (apix)
·      G a d i s A z u r a h - http://farahazurah.blogspot.com/ (Farah Azurah)
Pemenangnya : Allya Syahirah Riff – http://mukapenyek.blogspot.com/ (Allya Syahirah Riff)


 
 
BEST FEMALE BLOG
Blog kepunyaan blogger wanita.
·      (“,) – http://dhiashahida.blogspot.com/ (dhiashahida)
·      Qครєђ ๔คเค ค๔єℓเค http://www.qasehdalia.com/ (Qaseh dalia adelia)
·      dillalalalandofbloggie !! – http://dilladoodledat.blogspot.com/ (dilladoodledat)
·      lipstickmerah – http://dayteenlea.blogspot.com/ (dayteenlea)
·      mrs secretary – http://www.massaari.com/ (mas saari)
Pemenangnya : Qครєђ ๔คเค ค๔єℓเค http://www.qasehdalia.com/ (Qaseh dalia adelia)


 
 
 
BEST MALE BLOG
Blog kepunyaan blogger lelaki.
·      buuu-yaaaah! – http://imnotafortuneteller.blogspot.com/ (anak cik talip)
·      Hafeesz Amran – http://afeeszamran.blogspot.com/ (Hafeesz Amran)
·      Korn Is My Name – http://arjunapopkorn.blogspot.com/ (Korn)
·      Nuke Rude – http://nukerude.blogspot.com/ (Nuke Rude)
·      osman yusoef – http://manyusoef.blogspot.com/ (man yusoef)
Pemenangnya : Nuke Rude – http://nukerude.blogspot.com/ (Nuke Rude)



 

 
BLOG OF THE YEAR
Anugerah tertinggi di dalam penganugerahan ini. Blog yang terbaik di antara yang terbaik pada tahun ini. Para pencalonan adalah pemenang pemenang dalam setiap kategori yang dipertandingkan di atas.
·      Qครєђ ๔คเค ค๔єℓเค http://www.qasehdalia.com/ (Qaseh dalia adelia)
·      Allya Syahirah Riff – http://mukapenyek.blogspot.com/ (Allya Syahirah Riff)
·      Blog Begins Forty – http://www.blogbeginsatforty.com/ (-gedek!)
·      Budak Lelaki Yang Serabut Itu – http://theclumsyboy.blogspot.com/ (Clumsy Boy)
·      Hafeesz Amran – http://afeeszamran.blogspot.com/ (Hafeesz Amran)
·      Nick Nashram – http://nicknashram.blogspot.com/ (Nick Nashram)
·      Nuke Rude – http://nukerude.blogspot.com/ (Nuke Rude)
·      osman yusoef – http://manyusoef.blogspot.com/ (man yusoef)
·      Que Achmad menulis... – http://www.queachmad.com/ (Que Achmad)
·      Suhada : Si Gadis Puisi~ – http://gadis-puisi.blogspot.com/ (GadisPuisi)
Pemenangnya : Nuke Rude – http://nukerude.blogspot.com/ (Nuke Rude)
 
TAHNIAH NUKE RUDE!!!
&
TAHNIAH juga kepada para pemenang yang lain!!!
 
SELAMAT TAHUN BARU 2013
buat pembaca blog AWIE OMAR
jumpa lagi pada tahun hadapan
INSYAALLAH

22 comments:

Que Achmad said...
This comment has been removed by the author.
Que Achmad said...

terima kasih AwieOmar :-)

Qaseh dalia adelia said...

Terima kasih awieomar ... :) ade jugak .. Hehe

NUke_Rude said...

walaweh.
terima kasih bro!

tahun lepas dah dapat 1 pun dah cukup rasa dihargai.

kali ni..lagi terasa dihargai :)

Hafeesz Amran said...

thanks awie :)

Mahamahu said...

Aik tak ada tercalon pun hehehe tak apa lah bukan rezeki tahun ni....apa pun follow my list..

Blog : Mahamahu.com
Twitter : @mahamahu
Instagram : Mahamahu
Youtube : Mahamahu

Thanks u..

Rozuan Ismail said...

ada jugak tersenarai walau satu je.hehe. TQ

Allya Syahirah Riff said...

okay unexpected entry! Ada tercalon & menang pulak tu. Terharu sangat!! Thanks Awie. Happy blogging :D

dz zain said...

TAHNIAH...BOLEH JENGUK2 BLIG BARU NK MENJADI AHLI BLOGGERS NIE...HEHHEE

http://inisayatau.blogspot.com/

evangelistaNiL said...

abg awieeeeeeeeeeeeeeeee

anak cik talip said...

wuuu..tahniah tahniah

Clumsy Boy said...

thanks bro :)

Nur Suhada ✿ said...

Satu penghargaan bagi seorang blogger kecil seperti saya. Terima kasih Awie Omar :)

Aj Abdullah said...

hmmmmm

Cheida_Mymee said...

baru prasan thansk sudi mencalonkan blog eden hihi

Khairiz said...

thanks ya...sorry baru baca

Nilam syapina said...

abg awie igt nil lg tak ..lama tak kesni

! Arjunakirana ! said...

lama nye menghilang... bila nak muncul kembali... atau ada yang arjuna tak tahu nie... huhuhuh

Awie Omar said...

Masih ingat nil lagi... :)

Awie Omar said...

In sha Allah.. satu masa nanti arjunakirana

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

PAk RUDI DI SEMARANG said...

Assalamualaikum wr.wb mohon maaf kepada teman teman jika postingan saya mengganggu anda namun apa yang saya tulis ini adalah kisah nyata dari saya dan kini saya sangat berterimah kasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala atas bantuan pesugihan putihnya tampa tumbal yang sebesar 15m kini kehidupa saya bersama keluarga sudah sangat jauh lebih baik dari sebelumnya,,saya sekaran bisa menjalanka usaha saya lagi seperti dahulu dan mudah mudahan usaha saya ini bisa sukses kembali dan bermanfaat juga bagi orang lain,,ini semua berkat bantuan Mbah Rawa Gumpala dan ucapa beliau tidak bisa diragukan lagi,bagi teman teman yang ingin dibantuh seperti saya dengan pesugihan putih bisa anda hubungi di no 085 316 106 111 jangan anda ragu untuk menghubuni beliau karna saya sudah membuktikannya sendiri,karna Mbah tidak sama seperti dukun yang lain yang menghabiskan uang saja dan tidak ada bukti sedankan kalau beliau semuanya terbukti nyata dan sangat dipercay,,ini unkapan kisah nyata dari saya pak Rudi di semarang.Untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Mbah di ��PESUGIHAN PUTIH TANPA TUMBAL��