Followers

26 January 2012

Next Top Blogger 1 - Episod 3






Assalamualaikum. Alhamdulillah. Next Top Blogger 1 dah masuk episod ke 3. Minggu lepas, seorang peserta dah tersingkir dengan berhemahnya, sebab tu kat banner atas hanya ada 15 peserta yang tinggal. Sebagai permulaan kita tengok dulu senarai peserta bersama sama entri entri mereka pada minggu ini.

Affendi Shofie (1 entri)

aracahayacinta (4 entri)

AZIE (1 entri)

Farah Azurah (3 entri)

Hafeesz Amran (6 entri)

irwan miswan
Tiada entri yang dipostkan untuk minggu ini.

Iz (2 entri)

Khairiz (9 entri)

mas saari (14 entri)

Muhammad Yunus (13 entri)

Nikisa Izas (4 entri)

noorniey Azman (7 entri)

riena tomato (8 entri)

Sheypull

Wan Zulqhairi (5 entri)


Pada minggu lepas, aku telah memperkenalkan sistem “Imuniti”. Secara automatik, peserta yang menerima “Imuniti” tidak akan disingkirkan pada minggu tersebut. Namun entri – entri yang dipostkan olehnya tetap akan dinilai. “Imuniti” ini hanya diberikan kepada seorang peserta sahaja yang dapat melengkapkan tugasan mingguan paling baik.
Tugasan Minggu ketiga (18/1/12 – 24/1/12)
Peserta yang paling banyak post entri pada minggu tersebut akan dianugerahkan “Imuniti”.
Pada episod ini, “Imuniti” akan diberikan kepada saudari mas saari. Sebabnya anda telah post entri paling banyak minggu ni.

Tugasan Minggu keempat (25/1/12 – 31/1/12)
“Imuniti” akan diberi kepada peserta yang postkan entri paling RINGKAS (tidak panjang), hak cipta sendiri, takde kaitan dengan Wordless Wednesday, ada motif dan menyoronokkan.


Masanya untuk bagitahu keputusan minggu ini. Peserta di tempat pertama dinobatkan sebagai peserta terbaik pada minggu ini. Dan peserta yang berada di tangga terakhir, minta maaf, perjuangan anda untuk game ini berakhir minggu ini (tak nak guna sangat ayat “terpaksa singkirkan kamu” rasa bersalah lak. Siapa la aku nak cakap macam tu).



No.
Peserta
Entri
1
Hafeesz Amran

2
Iz


3
aracahayacinta


4
Khairiz

5
mas saari


6
riena tomato


7
Nikisa Izas


8
Wan Zulqhairi


9
noorniey Azman


10
AZIE


11
Muhammad Yunus


12
Farah Azurah


13
Sheypull


14
Affendi Shofie


15
Irwan miswan

Tiada entri



Sejujurnya, aku agak terkilan. Kepada irwan miswan : Sejak tahun lepas lagi aku dah sering menjenguk blog saudara. Memang bersahaja, open minded dan banyak cerita. Tak jemu la bila nak baca. Buktinya, dalam minggu kedua NTB1 dah duduk ranking pertama. Disebabkan tiada satu pun entri yang dapat kamu post minggu ni, maka aku terpaksa hentikan penyertaan kamu di sini. Ya, aku faham mungkin kamu ada alasan kukuh mengapa tidak sempat nak update blog. Semestinya aku dah bersedia dan  menjangkakan situasi macam ni akan berlaku kat sesiapa je. Game ini Ini ada peraturan, dan aku kena turutkan demi keadilan. Anyway, thanks bro for joined us. Keep bloging bila keadaan mengizinkan okay!


Kepada yang berada di tempat pertama, Tahniah Hafeesz Amran. Entri terbaik untuk minggu ini. Aku memilih entri tersebut sebab cara penyampaian tersusun dan direct to the point. Mudah faham aku nak baca. Lagipun ada peserta yang siap bagi cadangan entri itu untuk dipilih. Kepada yang lain, semuanya bagus. Ada nasihat yang terselit dalam entri korang semua. Satu perkara je aku nak ingatkan. Original hak cipta sendiri. Bukan di ambil dari mana mana sumber, okay.


Sebarang cadangan dan komen di alu alukan. Aku sedia menerima tanpa sebarang tapisan dan tak akan di delete sama sekali (kecuali spasm la). Sekian.

17 comments:

Nurul Ashikin said...

bgus juga buat segmen mcm nie. at list kite tau, kelemahan diri kite dlm nak post2 entry. entry tak menarik, sure takde org nak bca kan? :)

Awie Omar said...

To Nurul : yup, memang betul. kalau entry best baru orang ramai nak baca

Mah@mahu said...

Knp aku tak tersenarai pun dalam next top blogger ni alamak terlepas dah berapa episode ni hehehhe

Hafeesz Amran said...

adoiiiyaiiii..hahaha,, subhanallah....sgt x sangka lah saudara awie... thanks k

singgah2 lah ke:
http://afeeszamran.blogspot.com/2012/01/cant-believe-itohhh-next-top-blogger.html

mas saari said...

terima kasih memilih mas sebagai top 5 dan tak sangka pulak menang imuniti...heheheee

Ibnu isa said...

aku nk juga... huhu

noorniey Azman said...

ehhh~trun carta :)

Nikisa Izas said...

wah saya masih tersenarai lg..huhu..
rasa bersalah pula xdpt bg entry yg best2..

riena tomato said...

tahniah sang juara... (^~^)V
uit xsngke kawan ku si pekak entri yg terpilih tok minggu nie heheheh. nway thnkz abg awie.. 6 is my pebret no~

fakhri khairi said...

fuyooooo menarik ;)

Allya Riff said...

menarik lah segmen ni. goodluck kat Noorniey. i member dia. hihi :)

jemput gak la ke blog.
http://mukapenyek.blogspot.com

irwan miswan said...

hehehe gua dah tersingkir, nak buat camne, salah gua sendiri kan, sape suruh tak update sampai seminggu. pada kengkawan, teruskan usehe key.

Anyyss Shuhaimi said...

style! tapi gua memang malas nak update.

iz said...

tq.. harap2 baca ler.. eh,btw..
ak rasa nak tarik diri ler awie dr games ni..
atas sbb2 tertentu...
tq bro bagi ak peluang join game yang gila super menarik nih..
kat geng blogger yang lain, teruihkan ler usaha korg wei..
assalamualaikum..

Mah@mahu said...

Alah mcm mana nak masuk Next Top Blogger... knp tiba2 jer ada ni tak aci betul..

Khairiz said...

tq awie..dah dok di carta 4 dah hehehe

noorniey Azman said...

xupdate lagi kan??