Followers

12 June 2011

Burung (Siri 2)


Ini adalah sambungan bagi artikel "Burung (Siri 1)". Sememangnya kat bumi ni ada berpuluh ribu jenis jenis burung yang ada. Yang disenaraikan hanya sebahagiannya sahaja yang dapat aku cari dalam Google. Thank you Google. Korang kenal tak burung burung yang ada kat bawah ni? Tak berapa nak kenal jom kita berkenalan dengan mereka.


Kiwi



Emu



Angsa / Swan



Camar / Seagull



Jenjang / Crane



Burung Layang Layang / Swallow



Burung Nasar / Vulture



Itik / Duck



Ayam Jantan / Rooster



Pipit / Sparrow



Tiong / Myna



Ibis



Burung Paya Matahari / Sunbittern



Cardinal



Cenderawasih / Bird Of Paradise



Robin



Bulbul



Burung Botak / Stork



Bustard



Hud Hud / Hoopoe

8 comments:

mas saari said...

cantiklah burung cenderawasih tu! susah nak jumpa kan?

Awie Omar said...

Betul Mas... cenderawasih sekarang ni susah nak jumpa.

Mitos mengatakan kalau burung ni jejak ke tanah die akan mati.

mitos je tu... apepun burung ni makin pupus sebab sering diburu manusia.

Suhami Ahmad said...

burung kiwi tu comel

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

robin van persie pun burung jugak..
lu pindah blog tarak kasi tau..

snOw sakura said...

subhanallah, cantiknya ciptaan ALLAH..

KuNanGKuNanG said...

dulu sy ada bela angsa.semua org takut nak datang rumah sbb tkt kene kejar angsa2..he3

Zamani said...

Salam Awwie~ ini keputusan pilihan Zam utk juara ~

Allya Syahirah :)

amengs88 said...

Saya mengundi erna eer... Dan saya dah siapkan tugasan imuniti... Saya dah bagi link kat komen entry yang terbaru kat blog awak