Followers

11 March 2012

Next Top Blogger 1 - Episod 10



Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Selamat Hari Ahad. Pertama kali entri NEXT TOP BLOGGER 1 disiarkan pada hari Ahad. Ini kerana NEXT TOP BLOGGER 1 berada dalam “ZON PECUTAN” untuk 2 minggu berturut turut. 8 peserta telah pun tersingkir dalam game ini, dan 8 peserta lagi masih bersaing untuk merebut gelaran juara.



Tugasan Imuniti Minggu Kesepuluh (8/3/12 – 10/3/12)
Peserta perlu postkan satu entri yang menyenaraikan blogger pilihan peserta disamping link blog mereka. (Tidak lebih dari 16 orang dan tidak kurang dari 5 orang) Perkenalkan mereka kepada aku dan rakan rakan blogger yang lain.    “Imuniti” akan diberi kepada peserta yang mempunyai komen yang paling banyak dalam entri tersebut. Penerima “Imuniti” untuk episod 10 akan diberikan kepada saudari mas saari. Tahniah mas!



Untuk peringtan : Peserta peserta yang membuat tugasan “Imuniti” akan berada dalam posisi teratas dalam carta.  Mereka selayaknya mendapat sedikit kelebihan. Pada kali ini, entri tugasan “Imuniti” akan dipilih untuk dimasukkan dalam carta.


No.
Peserta
Entri
1
Hafeesz Amran

(9 KOMEN)

2
Khairiz

(6 KOMEN)

3
noorniey Azman

(5 KOMEN)

4
Muhammad Yunus

(5 KOMEN)

5
aracahayacinta

(0 KOMEN)

6
Wan Zulqhairi

(4 KOMEN)

7
mas saari

(11 KOMEN)

8
riena tomato

Entri Tugasan Imuniti – TIADA






Tugasan Imuniti Episod 11 (12/3/12 – 14/3/12)
Kali ini peserta dikehendaki menyelesaikan carta di bawah ini. “COPY” carta tersebut dan “PASTE” ke dalam entri baru. Lengkapkan carta tersebut dahulu sebelum “POST” dalam blog masing masing.



No.
BLOG&BLOGGER
PERKARA-PERKARA
1.
PariPariPutih – PARI_PARI PUTIH – http://paripariputih.blogspot.com/

2.
Lang Radzlan – Suatu Perjalanan – http://jebatdurjana.blogspot.com/

3.

Mama seorang isteri kepada En.Dzolkarnine bin Hassim,seorang ibu kepada tiga orang puteri yang manis
4.

I Believe Old Trafford Is The Theatre Of Dream But Only For United
5.
Nazura Naa – seuntai kata . – http://pinkypinxes90yahoocom.blogspot.com/ 

6.
nmkhairulazlan – semanis epal – http://nmkhairulazlan.blogspot.com/

7.

PINKAHOLIC+SHOPAHOLIC | Japanese's and arts Lover | menulis untuk berkongsi cerita | Mencari kawan bukan mencari lawan | B.Eng(Hons)in electrical/electronics |
8.

I am a wife to a very handsome yet loving husband, a mother of 2 kids, also a PhD candidate in Molecular Medicine.
9.
mselim3 – mselim3.blogs.com – http://mselim3.blogspot.com/

10.
dzull 'benjy' hairey – BesT of ME!!! – http://benjy1209.blogspot.com/

11.

Call me Eyqa/Iqa. Me n purple. I hate LOVE. Ok,sy tipu. Sy peramah tp kurang b'ckp. That's why sy suke merepek dlm blog.
12.

Seorang lelaki memiliki nama yang klasik, obses kepada Hermione Granger dan Taylor Swift serta gemar menulis entry menggunakan pelbagai kata ganti diri pertama bergantung pada keadaan
13.
NUke Rude – Nuke Rude –  http://nukerude.blogspot.com/

14.
Putri – l.i.r.i.k. l.a.g.u. + l.i.f.e – http://liriklagulife.blogspot.com/

15.

Masing – masing ada masalah sendiri. Masalah dunia, masalah peribadi luahkan jangan simpan dalam hati cerita saja di belog ini
16.

blog ini akan hanya cerita mengenai aku, apa yang berlaku disekiling aku dan apa juga yang aku terfikir untuk berkongsi.
17.
SAYA BUKAN SAMDOL. – SAYA BUKAN SAMDOL. – http://lidieluvprince.blogspot.com/

18.
Radiey Razana – Dunia Sendiri Bikin – http://duniasendiribikin.blogspot.com/


19.

Ada yang berpendapat mencari kebahagiaan itu ibarat mengutip serpihan kaca yang pecah.Ada yang berjaya mengutip dengan banyak dan ada yang megutip paling sedikit.Tapi tiada seorang pun yang berjaya mengutip kesemuanya.Kerana tatkala mengutipnya pasti ada yang terluka...

20.

nur adlina mansor
29 november 1994


BLOG&BLOGGER
·         amaraizat – lagenda AMARAIZAT – http://amaraizat.blogspot.com/
·         aRiF FiTri – FANTASI vs REALITI – http://frantesi.blogspot.com/
·         Azhafizah Md Nor Sihatimerahjambu http://www.azhafizah.com/
·         cakarewala – cakerawala – http://cakarewala.blogspot.com/
·         dim Benihana – Island of dim – http://islandofdim.blogspot.com/
·         EyqaLuvender – MY LA-DI-DA AUTUMN – http://myla-di-daautumn.blogspot.com/
·         Husna – equilibrium – http://husnamn.blogspot.com/
·         man yusoef – .osman yusoef. – http://manyusoef.blogspot.com/
·         Maszull – ♥♥ MAMA MASZULL ♥♥ http://maszull.blogspot.com/
·         Wak Irwan Syah – united minds – http://badsocks.blogspot.com/

PERKARA-PERKARA
·         Anak Desa Yang Perjuangkan Nasib Bergelandangan Di Kotaraya
·         Dunia saya :D Kehidupan saya :D Matlamat hidup saya :D Semua tu adalah diri saya :D
·         i'm simple, optimisic & fun guy...I try to reach out my potential n character to be a better person..
·         Kesederhanaan penampilan diri, seorang suami, pekerja dan student di kolej swasta separuh masa
·         Love blog like a love song
·         Mungkinkah tewas dengan emosi?
·         Panggil je aku Ed atau Nabil untuk lebih machoo dan kacak.
·         Saya seorang guru yang sama seperti manusia lain yang punya jiwa dan kehidupan..
·         Sekarang nie jadi student tegar UTM. 3rd year student of degree REMOTE SENSING
·         Success is simple. Do what is right, the right way, at the right time!" ~ Happy blogging..."


“PERKARA-PERKARA” yang dinyatakan adalah kepunyaan “BLOG&BLOGGER” yang disenaraikan. Padankan dengan tepat “PERKARA-PERKARA” tersebut dengan pemiliknya “BLOG&BLOGGER” yang betul. Peserta kena la rajin blogwalking mengenali blogger blogger di atas. Mereka adalah members blog AWIE OMAR. Nak teka pun boleh tapi nasib la kalau salah.



“Imuniti” akan diberi kepada peserta yang paling cepat post entri tugasan “Imuniti” ini dan dapat memadankan keSEMUAnya dengan betul! Tak payah tunggu entri episod 11, aku akan bagi terus “Imuniti” kat kotak komen entri tersebut.



INGAT! Kalau post entri cepat tapi ada SALAH, peserta tersebut TAK TENTU lagi dapat “Imuniti”. Peserta tersebut kena tunggu dulu peserta – peserta lain postkan entri tugasan “Imuniti” ini. Peserta lain yang paling cepat dan paling banyak betul akan diberikan “Imuniti” tu nanti.



Sebelum mengakhiri entri ini, aku nak ucapkan JUTAAN TERIMA KASIH yang tidak terhingga kepada saudari riena tomato kerana sudi join segmen aku yang ala kadar ini. Walaupun baru menyusuri dunia blog ini, namun saudari mampu berada dalam kedudukan nombor 8 dari 16 peserta yang bertanding. SYABAS aku ucapkan. Semoga minat saudari untuk berblogging terus berkembang seiring dengan kerjaya saudari sekarang yang amat berbakti pada masyarakat. Tiada lagi nurse kita dalam NEXT TOP BLOGGER 1. So, pandai pandai la berubat sendiri kalau sakit ye. Sekian.


P/S : Dalam NEXT TOP BLOGGER 2 aku nak cari blogger askar lak. Ada ke askar jadi blogger?

10 comments:

Hafeesz Amran said...

settle :

http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/tugasan-imuniti-next-top-blogger.html

Hafeesz Amran said...

thanks letak saya sbg juara carta buat kali ke3..Alhamdulillah..Jazakallahu khairan

mas saari said...

makin ke bawah ni... huhuhuuu
sah minggu depan terkeluar!

mas saari said...

nak tanya satu awie..
entri imuniti ni akan dimasukkan dalam carta ke? lebih baik kalau diberitahu takut nanti kita disingkirkan pulak sebab tak buat entri imuniti ni..

noorniey Azman said...

http://noorniey.blogspot.com/2012/03/tugasan-imuniti-episod-11-bapak-susah.html

daaahhhhh~~waaaa!

aracahayacinta said...

done..
http://deliarayushe.blogspot.com/2012/03/segmen-fill-in-blank.html

Khairiz said...

terima kasih...

ini tugasan berikutnya, http://khairiz85.blogspot.com/2012/03/tugasan-imuniti.html

agak lewat sedikit

Woofer Storm said...

gud luck tuk mereka..

Miss Purple Ungu said...

gud luck utk yg btanding tu ye :)

-AKu- said...

p/s:Dalam NEXT TOP BLOGGER 2 aku nak cari blogger askar lak. Ada ke askar jadi blogger?

Slm..sy tbace entry anda dlm blog ini..myb i'm a army,,=)..nice to meet u..