Followers

31 July 2012

10 Lagu Ramadhan Paling Popular


Tak sampai separuh hari kita sambut Ramadhan, dah ada pihak pihak tertentu dah mula pasang dan dengarkan lagu lagu raya. Lebih lebih lagi kat gedung gedung membeli belah. Semangat betul. Sengaja nak bakar nafsu orang ramai kasi excited nak sambut raya. Mula arr rambang mata nak beli itu ini. Stesen setsen radio kat Malaysia ni pun dah mula mula nak start siarkan lagu lagu raya. Aku bukan apa, tak marah pun. Sebabnya pada aku, aku masih tak puas rasa lagi semangat dan keberkatan Ramadhan tu sendiri. Buat masa ni, sebelum kita layan lagu lagu raya yang sememangnya tak jemu di dengar tu, apa kata kita menghayati segigihnya bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ni, antaranya dengan mendengar lagu lagu yang berkaitan bulan Ramadhan la... Ni aku sertakan 10 buah lagu yang aku rasakan popular, best dan selalu di dengar yang bertemakan puasa dan Ramadhan. Bersama link untuk korang dengar dan tengok video lagu lagu tersebut dalam laman You Tube.


1. Harapan Ramadhan - Raihan & Man Bai
http://www.youtube.com/watch?v=RaeS-DDl6Qw

2. Ramadhan Dan Syawal - Ramli Sarip
http://www.youtube.com/watch?v=ePovVAIr2wI


3. Pertama Ramadhan Ini - Fotograf
http://www.youtube.com/watch?v=5uqXtbEuIPE

4. Berkat Ramadhan - Imad
http://www.youtube.com/watch?v=7_fVv2O5ch0

5. Puasa Dulu Baru Raya - Raihan
http://www.youtube.com/watch?v=7_fVv2O5ch0

6. Ramadhan - Brothers
http://www.youtube.com/watch?v=qvPue-hApv4

7. Diari Ramadhan - Rafique (Mirsad Hasan Kulasic)http://www.youtube.com/watch?v=36hbcnlsJqk

8. Alkisah Bulan Puasa - Jalil Hamid
http://www.youtube.com/watch?v=hImBeU1UsPY

9. Kemuliaan Ramadhan - UNIC & In Team
http://www.youtube.com/watch?v=1kwpXXaECTI

10. Ramadhan Bulan Berkat - Hijjaz
http://www.youtube.com/watch?v=WBy91Y6n-X8

9 comments:

amengs88 said...

letak nama samaran sya Papa Blogger... Boleh???

amengs88 said...

klau macam tu, sy pilih senjata yang bernombor 15

Edy Fee said...

arena nasyid sekrang aku ase mcm dh slow sikit

Edy Fee said...

"SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE"

gigiAriEma said...

wahh gg tgk cerita diari ramadan rafique pon dh semnagttttt. fuhh

Mohd Lokman Bin Ramli said...

saya pilih Khairul Akmal

eddy syrol said...

dgn berat hati: aku undi nick....

Cheida_Mymee said...

Im Chose HAZ!! :P

PaPa Blogger said...

saya undi haz