Followers

28 October 2012

Blogger 3 : Battle Royale - Episod 10


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Salam Aidiladha dan maaf zahir batin saya ucapkan kepada anda yang sudi menjengah blog ini dan menyaksikan entri segmen BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE. Ini adalah entri untuk episod yang ke 10. Kita mulakan segmen ini dengan TUGASAN IMUNITI yang diberikan pada episod lepas.

 

TUGASAN IMUNITI EPISOD 9
Sediakan HEADER BLOG terbaik, kemas, kreatif dan lain dari yang lain dalam blog masing masing. IMUNITI akan diberi kepada peserta yang mempunyai HEADER BLOG yang paling menarik perhatian penganjur mengikut ciri ciri yang disebutkan di atas. HEADER para peserta akan dinilai dan dipilih pada 24/10/2012. Tugasan ini telahpun diumumkan pada episod 8 dan keputusannya sudah pun ada. Sebelum saya mengumumkan pemenang IMUNITI pada episode kali ini, mari kita saksikan satu persatu header blog para peserta pada musim ini yang telah dinilai.

 

Selepas meneliti satu persatu header blog peserta, saya memutuskan untuk menyerahkan IMUNITI kepada CHEIDA. Tahniah CHEIDA, anda terselamat daripada proses penyingkiran pada episod kali ini.

 

TUGASAN IMUNITI EPISOD 10 (TUGASAN TERBARU)
Sebenarnya ini bukanlah satu tugasan. Tetapi anggaplah ianya macam hadiah bonus kepada pemain. Dimana pada episod 11 nanti, IMUNITI akan diberi kepada peserta yang kerap membuat undian dalam PENALTI – SISTEM UNDIAN game ini. Peserta yang akan memperoleh IMUNITI nanti tidak akan disingkirkan pada episod depan.

 

 

SENJATA KHAS

Pada episod kali ini hanya Cheida dan Korn sahaja yang mahu menggunakan SENJATA KHAS yang dimiliki oleh mereka. Saya telah kirimkan INFO KHAS kepada mereka melalui kotak komen mengenai SENJATA KHAS yang dimiliki oleh mereka. Di bawah adalah info yang saya berikan.

 

Cheida telah nyatakan nak gunakan SENJATA KHAS anda iaitu KVSPL pada minggu ini. Fungsi senjata anda adalah : KVSPL = Kuasa Veto Selamatkan Peserta Lain. Maksudnya, Cheida boleh selamatkan seorang dari 3 peserta di bawah ini dari disingkirkan pada episod 10 nanti walaupun dia mendapat undian keluar paling tinggi. Pilih salah seorang peserta dibawah untuk diSELAMATkan dari tersingkir nanti (Eddy / Korn / Nadia Farhana) (Mereka tersenarai untuk diundi keluar pada minggu ini) Cheida tidak ada peluang lagi untuk gunakan senjata ini di masa akan datang. Umumkan keputusan Cheida sebelum 26/10/12
Oleh yang demikian, Cheida telah membuat keputusan untuk selamatkan ______ daripada disingkirkan pada episod ini. 

 

Korn telah nyatakan nak gunakan SENJATA KHAS anda iaitu MII pada minggu ini. Fungsi senjata anda adalah : MII = Mempunyai Imuniti Individu. Maksudnya, Korn mendapat IMUNITI secara percuma pada episod kali ini sekaligus mengelakkan Korn dari disingkirkan pada episod ini. Tahniah!

 

Adindanil tidak sempat menggunakan SENJATA KHAS nya sebelum dia disingkirkan. Seperti yang dijanjikan, SENJATA KHAS milik Adindanil iaitu ABYTAUAK x2 kepada Korn kerana buat pertama kalinya menggunakan SENJATA KHAS. Pada mulanya saya merancang untuk memberikan SENJATA KHAS Nick Nashram kepada Papa Blogger yang masih belum gunakan SENJATA KHAS. Tetapi saya merasakan ianya tidak adil. Maka itu saya memutuskan untuk memberikan SENJATA KHAS Nick Nashram itu nanti kepada peserta terawal yang mahu gunakan SENJATA KHAS mereka selepas ini. Harap maklumat ini dapat memberi peransang kepada Papa Blogger menggunakan SENJATA KHAS miliknya dengan segera.

 

 

SENJATA KHAS
BIL
PESERTA
KOD
FUNGSI
1.
ADINDANIL
ABYTAUAK x2
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberikan kepada Korn.
2.
CHEIDA
TSKPL x1
Tambahkan Senjata Khas Peserta Lain.
x1 Digunakan dalam episod 7
KVSPL
Kuasa Veto Selamatkan Peserta Lain.
x1 Dihapuskan dalam episod 9
x1 Digunakan dalam episod 10
3.
EDDY
BDTI x1
Bebas Dari Tugasan Imuniti.
x1 Digunakan dalam episod 6
BIKKPL x2
-
4.
EMMA
DTN1DC x1
Disahkan Tempat No.1 Dalam Carta.
x1 Digunakan dalam episod 9
KDSSPL x2
-
5.
ERNA EER
KPT5DC x5
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Nadia Farhana.
6.
FAIZUL OSMAN
BIKKPL x2
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Eddy.
7.
HAZ
HSKPL x1
Hancurkan Senjata Khas Peserta Lain.
x1 Digunakan dalam episod 9
TPDCDPL x2
-
8.
ISA
RSKPL x1
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Lokman.
9.
KHAIRUL AKMAL
TPDCDPL x2
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Haz.
10.
KORN
MII x1
Mempunyai Imuniti Individu.
x1 Digunakan dalam episod 10
ABYTAUAK x2
-
11.
LOKMAN
KVKPL x2
Kuasa Veto Keluarkan Peserta Lain.
x1 Digunakan dalam episod 9
RSKPL x1
-
12.
NADIA FARHANA
GIPL x1
Gugurkan Imuniti Peserta Lain.
x1 Digunakan dalam episod 6
KPT5DC x5
-
13.
NICK NASHRAM
MSKPL x2
-
14.
PAPA BLOGGER
TSKA2P x3
-
15.
SARAH SAFUDDIN
KVSPL x2
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Cheida.
16.
SYAIDATUL AISYA
KDSSPL x2
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Emma.

 

PENALTI – SISTEM UNDIAN
Para peserta dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.
1. Eddy
2. Korn
3. Nadia Farhana
Mereka adalah blogger paling kurang aktif pada minggu ini. Para peserta telah umumkan keputusan mereka dalam kotak komen entri entri yang perlu dirahsiakan sebelum 26/10/12.  
 
 
EMMA
CHEIDA
HAZ
LOKMAN
PAPA BLOGGER
Peserta yang diundi keluar
Tiada undian dibuat
Tiada undian dibuat
EDDY
EDDY
EDDY
Nadia Farhana terselamat dari disingkirkan kerana diselamatkan oleh Cheida yang telah menggunakan SENJATA KHAS nya iaitu KVSPL = Kuasa Veto Selamatkan Peserta Lain. Manakala Korn terselamat dari disingkirkan kerana Korn telah menggunakan SENJATA KHAS nya iaitu MII = Mempunyai Imuniti Individu.
 
Oleh yang demikian, saya sebagai penganjur segmen ini membuat keputusan muktamad bahawa dengan rasminya EDDY adalah peserta kesembilan yang tersingkir dari game BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE.

 

 

BIL
PESERTA
1
PAPA BLOGGER
http://azmengs.blogspot.com/2012/10/salahkah-aku-ke-surau.html
  
2
CHEIDA
DIBERIKAN IMUNITI
http://nurcheda88.blogspot.com/2012/10/wedding-photograpy-terbaik-buat-anda.html
 
3
LOKMAN
http://lokmanramli.blogspot.com/2012/10/kelantan-menang-piala-malaysia-2012.html
 
4
HAZ
http://hazirahramli.blogspot.com/2012/10/responsibility.html
 
5
EMMA
http://emmaeema.blogspot.com/2012/10/jerawat-ohhh-no.html
 
6
KORN
MEMPUNYAI IMUNITI INDIVIDU
Tiada entri dalam tempoh yang ditetapkan (211/110/2012 – 23/10/2102)
 
7
NADIA FARHANA
Tiada entri dalam tempoh yang ditetapkan (211/110/2012 – 23/10/2102)
 
8
EDDY
Tiada entri dalam tempoh yang ditetapkan (211/110/2012 – 23/10/2102)  

 

 

Sayang seribu kali sayang, seorang lagi peserta yang menjadi pilihan ramai untuk menang game ini tersingkir pula pada episod ini. Eddy merupakan salah seorang pemain yang memberi komitmen yang terbaik untuk game ini terutama sekali pada episod episod awal. Nampak di sini, kesilapan yang dilakukan Eddy hanyalah jarang mengupdatekan blognya hingga menjerat Eddy masuk ke PENALTI – SISTEM UNDIAN. Walaupun jarang update, entri entri yang dikeluarkan Eddy sangat menarik dan selalu juga berada di kedudukan tertinggi dalam carta. Apapun saya tetap anggap Eddy adalah antara pemain terbaik dan aktif yang pernah sertai game ini. Saya yakin Eddy akan terus berkarya dalam dunia blog dan menjadi salah seorang blogger yang popular satu hari nanti.

 

 

TERIMA KASIH

EDDY

 

http://eddysyrol.blogspot.com/   

kerana sudi turut serta Blogger 3 : Battle Royale J
 
 

7 comments:

Cheida_Mymee said...

maaf x phm tugasan ke10.. boleh explain detail??..

PaPa Blogger said...

ok... Sya nak gunakan senjata khas sya... Sya bersedia menerima tugasan yang baru.. Semoga senjata khas sya tu berguna disaat akhir ni

eddy syrol said...

alamak! tersingkir..hehehe...sobsobsob...

gambate buat yg lain... truskan perjuangan :D

Emma said...

masih terselamat ??? alhamdullilah.
nak guna senjata khas minggu nie :)

PaPa Blogger said...

saya pilih penukaran no 1.. Korn - haz...

Saya nak tanya tuan penganjur, bukan ke senjata saya boleh guna 3 kali?? Sebab saya tengok kat jadual tu, saya boleh guna 3 kali senjata tu...

PaPa Blogger said...

Tak dapat nak undi sebab link tu tak boleh nak bukak... Boleh bg link yang lain tak??? Link ni tak boleh bukak

http://awieomar.blogspot.com/2012/03/pemimpin-dunia-paling-kejam-siri-1.html 

Hafeesz Amran said...

at first sy igt Eddy is the finalist in final... syg tersingkir