Followers

06 November 2012

Blogger 3 : Battle Royale - Episod 13


 

TUGASAN IMUNITI EPISOD 12
Assalamualaikum dan salah sejahtera. Episod 3 B3:BR akan dimulakan dengan TUGASAN IMUNITI yang diberi pada episdo lepas – Sediakan 1 entri dengan memperkenalkan blog BEKAS peserta peserta game BLOGGER musim 1 dan musim 2. Perkenalkan 4 BLOG. 2 blog (1 peserta lelaki dan 1 peserta wanita) dari musim 1 dan 2 blog lagi (1 peserta lelaki dan 1 peserta wanita) dari musim ke 2. Sediakan entri tugasan ini sebelum hari Isnin 5 November 2012. Hantar link entri tugasan ini ke dalam kotak komen dibawah. Tajuk entri tugasan adalah : BLOGGER’s EX-CONTESTANTS. Entri yang paling menarik akan aku pilih untuk menang IMUNITI dalam episod seterusnya.
 
Melalui tugasan yang dilakukan oleh semua peserta, saya memilih entri tugasan yang sediakan oleh KORN sekaligus memenangi IMUNITI pada episod ini. Tahniah Korn dan terima kasih kepada semua peserta kerana sudi bertungkus lumus menyiapkan tugasan yang diberi. Untuk pengetahuan peserta yang tinggal, ini merupakan TUGASAN IMUNITI yang terakhir untuk korang. Selepas ini tiada lagi tugasan yang akan diberikan. 100% penilaian selepas ini akan dilihat pada entri entri yang dipost dalam blog anda masing – masing.

 

PENALTI – SISTEM UNDIAN
Para peserta dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.
1. Cheida
2. Papa Blogger
Mereka adalah blogger paling kurang menyerlah pada minggu ini. Para peserta telah umumkan keputusan mereka dalam kotak komen entri entri yang perlu dirahsiakan sebelum 6/11/12 jam 8 malam.  
 
 
LOKMAN
HAZ
KORN
Peserta yang diundi keluar
PAPA BLOGGER
Tiada Undian Dibuat
CHEIDA
Oleh yang demikian, saya sebagai penganjur segmen ini membuat keputusan muktamad bahawa dengan rasminya PAPA BLOGGER & CHEIDA akan diberikan satu TUGASAN. Tugasan tersebut akan menentukan siapa di antara mereka berdua disingkirkan dalam episod 14 nanti.

 

TUGASAN KHAS UNTUK PAPA BLOGGER & CHEIDA
Seperti TUGASAN IMUNITI : FAST & FURIOUS, hanya jawab dengan tepat dan cepat di dalam kotak komen di bawah. Soalan soalan berikut berkaitan dengan game ini – BLOGGER –
 
1. Bila entri episod 16 Blogger 2 : Fantasy Forest disiarkan? (Tarikh)
2. Next Top Blogger 1 telah ditukarkan nama kepada apa?
3. Siapakah peserta pertama yang disingkirkan dalam BLOGGER 1 ?
4. Siapakah Naib Juara Blogger 1 ?
5. Sebelum Faizul Osman, siapakah peserta pertama sekali menarik diri dari game ini?
6. Siapakah peserta Blogger yang merupakan seorang jururawat?
7. Siapakah peserta yang disingkirkan pada episod 9 B3:BR?
8. Tugasan apakah yang diberi dalam Blogger 2 episod 6?
9. Siapakah peserta pertama yang dipilih menjadi juri finala dalam Blogger 1?
10. Siapakah peserta berada no. 1 dalam carta mingguan episod 8 Blogger 2?
 
Jawab soalan di atas sebelum Jumaat 9/11/2012.

 

INFO TERKINI : Bermula Episod 14 nanti, BUKAN lagi 1 entri TETAPI 2 ENTRI dari setiap peserta akan dipilih untuk dimasukkan dalam carta mingguan. Pastikan para peserta ada entri tidak kurang 2 entri dalam tempoh yang ditetapkan.
 

BIL
PESERTA
1
LOKMAN
 
2
HAZ
 
3
KORN
DIBERIKAN IMUNITI
 
 
?
PAPA BLOGGER
 
?
CHEIDA
 

 

3 comments:

PaPa Blogger said...

Jawapan saya...:

1. 19 Julai 2012
2. Blogger Amateur Version
3. Iemah
4. Noorniey Azman
5. Tiada Peserta yang menarik diri sebelum Faizul Osman
6. riena tomato
7. Eddy
8. Tugasan menyediakan 1 entri untuk menjawab balik masalah yang diberikan oleh penganjur
9. Mas Saari
10. Incik Hasmi

Leeza dayasari [santai leeza] said...

nak tanya. mcm mana awk buat kotak2 dlm entri awk tu erk?

Cheida_Mymee said...

jawapan saya:

1. 19 July 2012
2. Blogger Amateur Version
3. iemah
4. Noorniey Azman
5. Tiada
6. riena tomato kot.
7. Kalau mengikut episode yg ke 9: nick nashram tapi kalau mengikut peserta yang ke 9 adalah Eddy (confuise dgan soalan dr awie)

8.Tugasan Imuniti Episod 6
Sediakan 1 entri untuk menjawab balik masalah masalah berikut. Kita fokus balik ke misi sebenar pengembaraan dalam hutan, Jungle-Blog-Tracking.

Situasi : Anda sekarang berada betul betul di tengah hutan. Apa yang anda lakukan jika...
1. Bekalan makanan dan minuman anda telah habis.
2. Khemah anda telah rosak dan tidak dapat dipasang semula.
3. Kompas dan peta anda hilang.
4. Lighter dan mancis habis, lampu picit tiada bateri.
5. Terdengar bunyi bunyi yang pelik pelik.
6. Anda tersesat bersendirian.Tajuk tugasan ni bebas. Tak kisah tajuk apa. Dah buat, korang postkan link entri tu kat kotak komen entri ini (NTB2 - Episod 6). Entri Tugasan Imuniti yang terbaik akan diberikan Imuniti macam biasa, 2 episod berturut turut akan selamat dari penyingkiran. Peserta yang melaksanakan Tugasan Imuniti ini sudah tentu berada di kedudukan teratas dalam carta. Dan bagi yang tidak buat, 2 kedudukan tercorot mungkin untuk anda.

9. Mas Saari
10. Incik Hasmi



tak sangka smpai ke top5 ngatkan awl2 dah kena kick by the way rasanye sy yg tekeluar kot..
sbb rasa saingan yang sangat sengit dr mereka-mereka yg hebat.. nk dbandingkan cheida yang sangatlah teruk dan biasa2.. anyways.. enjoys this game good luck to all dan nice to meet u all hihihi!!