Followers

10 November 2012

Blogger 3 : Battle Royale - Episod 14


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ini adalah entri BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE episod 14. Hanya tinggal 2 episod sahaja lagi dan 4 peserta sahaja yang tinggal. Sebelum meneruskan acara, ingin saya mengucapkan salam takziah buat Papa Blogger dan ahli keluarga Papa Blogger yang lain di atas pemergian bapa tercinta baru baru ini. Semoga roh arwah sentisa dilimpahi rahmat. Di harap Papa Blogger dan keluarga dalam keadaan tenang dalam menghadapinya.

 

PENALTI – SISTEM UNDIAN EPISOD 13
Para peserta dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.
1. Cheida
2. Papa Blogger
Mereka adalah blogger paling kurang menyerlah pada minggu ini. Para peserta telah umumkan keputusan mereka dalam kotak komen entri entri yang perlu dirahsiakan sebelum 6/11/12 jam 8 malam. 
 
 
LOKMAN
HAZ
KORN
Peserta yang diundi keluar
PAPA BLOGGER
Tiada Undian Dibuat
CHEIDA
Oleh yang demikian, saya sebagai penganjur segmen ini membuat keputusan muktamad bahawa dengan rasminya PAPA BLOGGER & CHEIDA akan diberikan satu TUGASAN. Tugasan tersebut akan menentukan siapa di antara mereka berdua disingkirkan dalam episod 14 nanti.

 

TUGASAN KHAS UNTUK PAPA BLOGGER & CHEIDA
Seperti TUGASAN IMUNITI : FAST & FURIOUS, hanya jawab dengan tepat dan cepat di dalam kotak komen di bawah. Soalan soalan berikut berkaitan dengan game ini – BLOGGER –
 
1. Bila entri episod 16 Blogger 2 : Fantasy Forest disiarkan? (Tarikh)
19 Julai 2012
2. Next Top Blogger 1 telah ditukarkan nama kepada apa?
Blogger 1 : Amateur Version
3. Siapakah peserta pertama yang disingkirkan dalam BLOGGER 1 ?
Iemah
4. Siapakah Naib Juara Blogger 1 ?
Noorniey Azman
5. Sebelum Faizul Osman, siapakah peserta pertama sekali menarik diri dari game ini?
Syepull
6. Siapakah peserta Blogger yang merupakan seorang jururawat?
Riena Tomato
7. Siapakah peserta yang disingkirkan pada episod 9 B3:BR?
Eddy
8. Tugasan apakah yang diberi dalam Blogger 2 episod 6?
Sediakan 1 entri menjawab masalah yang diberi jika berada di tengah hutan
9. Siapakah peserta pertama yang dipilih menjadi juri final dalam Blogger 1?
Mas Saari
10. Siapakah peserta berada no. 1 dalam carta mingguan episod 8 Blogger 2?
Incik Hasmi
 
Jawab soalan di atas sebelum Jumaat 9/11/2012.
KEPUTUSAN
PAPA BLOGGER
CHEIDA
1. 19 Julai 2012
2. Blogger Amateur Version
3. Iemah
4. Noorniey Azman
5. Tiada Peserta yang menarik diri sebelum Faizul Osman
6. riena tomato
7. Eddy
8. Tugasan menyediakan 1 entri untuk menjawab balik masalah yang diberikan oleh penganjur
9. Mas Saari
10. Incik Hasmi
 
Jawapan diberi pada
Wednesday, November 07, 2012 12:28:00 AM 
 
 
 
 
 
1. 19 July 2012
2. Blogger Amateur Version
3. iemah
4. Noorniey Azman
5. Tiada
6. riena tomato kot.
7. Kalau mengikut episode yg ke 9: nick nashram tapi kalau mengikut peserta yang ke 9 adalah Eddy (confuise dgan soalan dr awie)
8.Tugasan Imuniti Episod 6
Sediakan 1 entri untuk menjawab balik masalah masalah berikut. Kita fokus balik ke misi sebenar pengembaraan dalam hutan, Jungle-Blog-Tracking.
 
Situasi : Anda sekarang berada betul betul di tengah hutan. Apa yang anda lakukan jika...
1. Bekalan makanan dan minuman anda telah habis.
2. Khemah anda telah rosak dan tidak dapat dipasang semula.
3. Kompas dan peta anda hilang.
4. Lighter dan mancis habis, lampu picit tiada bateri.
5. Terdengar bunyi bunyi yang pelik pelik.
6. Anda tersesat bersendirian.Tajuk tugasan ni bebas. Tak kisah tajuk apa. Dah buat, korang postkan link entri tu kat kotak komen entri ini (NTB2 - Episod 6). Entri Tugasan Imuniti yang terbaik akan diberikan Imuniti macam biasa, 2 episod berturut turut akan selamat dari penyingkiran. Peserta yang melaksanakan Tugasan Imuniti ini sudah tentu berada di kedudukan teratas dalam carta. Dan bagi yang tidak buat, 2 kedudukan tercorot mungkin untuk anda.
 
9. Mas Saari
10. Incik Hasmi
 
Jawapan diberi pada
Wednesday, November 07, 2012 2:48:00 PM 
 
KEPUTUSAN
 
Kedua dua peserta dapat menjawab 9 soalan dengan betul. Oleh itu, saya memutuskan untuk memilih peserta yang paling cepat menjawab soalan tugasan yang diberikan ini. Maka itu pemenang untuk tugasan ini adalah PAPA BLOGGER
 
 
Oleh yang demikian, saya sebagai penganjur segmen ini membuat keputusan muktamad bahawa dengan rasminya CHEIDA adalah peserta kedua belas yang tersingkir dari game BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE.
 

 

Sebelum entri ini disiarkan Cheida telah menjangkakan yang dia akan tersingkir. Sebagai penghargaan buat Cheida, saya telah copypaste ucapan yang Cheida beri dalam kotak komen entri B3:BR episod 13.

 

“ tak sangka smpai ke top5 ngatkan awl2 dah kena kick by the way rasanye sy yg tekeluar kot.. sbb rasa saingan yang sangat sengit dr mereka-mereka yg hebat.. nk dbandingkan cheida yang sangatlah teruk dan biasa2.. anyways.. enjoys this game good luck to all dan nice to meet u all hihihi!! ”

 

Terima kasih Cheida atas sokongan yang diberikan dalam game ini. Cheida adalah antara peserta dan blogger yang hebat juga dan aktif. Mana tahu satu hari nanti saya akan buat lagi game BLOGGER di mana musim itu nanti saya akan panggil balik bekas bekas peserta game ini terutama yang bersemangat macam Cheida.  Semoga perkenalan kita dalam alam cyber ni dapat dikekalkan.

 

TERIMA KASIH

CHEIDA

 


kerana sudi turut serta Blogger 3 : Battle Royale J

 

Bermula pada episod 11, peserta yang tersingkir, secara automatiknya akan menjadi JURI dalam final game ini. Maka itu Cheida adalah JURI ketiga untuk FINAL BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE bersama Nadia Farhana dan Emma.

 

PENALTI – SISTEM UNDIAN
Para peserta dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.
1. Haz
2. Lokman
Mereka adalah blogger paling kurang menyerlah pada minggu ini. Para peserta telah umumkan keputusan mereka dalam kotak komen entri entri yang perlu dirahsiakan sebelum 10/11/12 jam 8 malam. 
 
 
PAPA BLOGGER
KORN
Peserta yang diundi keluar
 
HAZ
 
LOKMAN
Oleh yang demikian, saya sebagai penganjur segmen ini membuat keputusan muktamad bahawa dengan rasminya LOKMAN & HAZ akan diberikan satu TUGASAN. Tugasan tersebut akan menentukan siapa di antara mereka berdua disingkirkan dalam episod 15 nanti.

 

TUGASAN KHAS UNTUK LOKMAN & HAZ
Sediakan 1 entri pada 11 November 2012.  Tajuk adalah bebas. Bagitahu link entri yang dibuat untuk tugasan ini dalam kotak komen di bawah sebelum Isnin 12/11/2012. Pemenang akan ditentukan berdasarkan jumlah komen yang diterima untuk entri tersebut. Kiraan undian komen berakhir pada Isnin 12/11/2012. Komen dari peserta sendiri, dari saya dan dari anonymous tidak akan dikira. Begitu juga dari pengomen yang lebih dari sekali. Jumlah komen tertinggi yang diterima dikira sebagai pemenang sekaligus berada dalam kedudukan TOP 3 game ini.
 

 

 

 

 

BIL
PESERTA (Entri 4/11/12 – 6/11/12)
1
PAPA BLOGGER
2
KORN
3
LOKMAN
4
HAZ

 

Info Terkini : Untuk episod 15, 3 ENTRI dari setiap peserta akan dipilih untuk dimasukkan dalam carta mingguan. Pastikan setiap entri mendapat komen yang banyak dari pembaca. Paling penting, pastikan para peserta ada entri tidak kurang 3 entri dalam tempoh yang ditetapkan.


12 comments:

Rozuan Ismail said...

bila dah tinggal 4 orang mcm ni, PCB teringat waktu PCB tersingkir masa next top blogger 2

KorN said...

dah smpi 4 contestant... x sangka boleh stay lagik smpi skang..

Cheida_Mymee said...

Wah thx.. Good.luck to all peserta...

haz said...

waahh.. tggl haz sorg je permpn.. wuu >.<

haz said...

done. ^^

http://hazirahramli.blogspot.com/2012/11/congrats-lcwmc.html

anak cik talip said...

huwooo...go go go

Mohd Lokman Bin Ramli said...

http://lokmanramli.blogspot.com/2012/11/pengalaman-baru-setiap-kali-naik-bas.html

Leeza dayasari [santai leeza] said...

terus sukses kpd yg menyertai.

Allya Syahirah Riff said...

eh lama tak jenguk blog awie. good luck semua :D

Cheida_Mymee said...

gambate haz!!!

haz said...

@cheida_mymee

tengkiussss =')

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)