Followers

09 February 2012

Next Top Blogger 1 - Episod 5


Assalamualaikum. Salam sejahtera (Dah macam skrip baca berita lak). Next Top Blogger 1 dah masuk episod 5. Bajet aku minggu ni nak karang ayat sikit sikit je. Kang pening lak korang baca panjang sangat. Tapi masalahnya sekarang, ada sesuatu perkara yang menyebabkan aku kena taip entri lebih sikit kali ni.


Macam biasalah, sebagai mukadimahnya kita umumkan dulu pemenang “IMUNITI” minggu ini.
Tugasan Minggu Kelima (1/2/12 – 7/2/12)
“Imuniti” akan diberi kepada peserta yang mempunyai HEADER BLOG yang paling cantik menarik tertarik “kau memang d’bomb”. Tahniah noorniey Azman! Header anda lebih cun dari aku punya.
Tugasan Minggu Keenam (8/2/12 – 14/2/12)
Minggu depan ni lain dari lain sikit. Aku akan pilih 10 orang members blog aku secara rawak untuk tanya mereka satu soalan. Soalannya, “Antara 12 blog yang masih kekal ini, pilih satu SAHAJA yang paling terbaik,”. Kita akan tengok siapa yang mereka pilih. Siapa yang paling banyak dipilih akan dapat “Imuniti” minggu depan.


Sekarang aku umumkan keputusannya dan peserta terbaik dengan entrinya minggu ini adalah :


No.
Peserta
Entri
1
aracahayacinta

            
2
Hafeesz Amran


3
Farah Azurah


4
mas saari


5
Affendi Shofie


6
Muhammad Yunus


7
noorniey Azman



8
Nikisa Izas


9
Wan Zulqhairi



10
Khairiz


11
riena tomato



Perasan tak hanya ada 11 peserta je dalam carta ni. Patutnya ada 13 peserta. Mana 2 lagi? Berbalik pada bebelan aku di awal kata tadi, minggu ni terpaksa lah taip panjang sikit sebab terangkan sesuatu perkara. Dalam minggu ni ada 2 peserta yang tak dapat nak postkan sebarang entri dari 1/2/2012 hingga 7/2/2012. Siapa 2 peserta itu? Antara mereka siapa yang akan tersingkir? Maka itu, aku buat lagi satu “peraturan” dalam game ni. Sebab aku kena pilih seorang sahaja untuk disingkirkan setiap minggu.


Cara Pemilihan
·              Aku akan nilai entri yang terakhir sekali di postkan oleh peserta peserta tersebut.
·              Entri yang dipilih BUKAN entri yang pernah aku pilih dan tersenarai dalam carta.
·              Post yang terakhir itu mungkin yang minggu lepas punya atau pun post minggu baru. Sebagai contoh : Post minggu lepas : Entri sebelum 1/2/2012 – 7/2/2012 Post minggu baru : Entri selepas 1/2/2012 – 7/2/2012


Maka itu, berdasarkan penilaian melalui entri entri mereka berdua ini, dengan itu aku simpulkan ia melalui carta ini.


No.
Peserta
Entri
12
Sheypull


13
AZIE





Maaf AZIE. Perjuangan anda sudah berakhir di sini. Aku faham mungkin anda sibuk dengan urusan harian yang lain. Namun di harap kalau tak busy dah nanti, teruskanlah bekarya di blog tu okay! Terima kasih di atas sokongan anda. Semoga ketemu lagi di alam cyber ini. Sebelum mengakhiri sesi kali ni, TAHNIAH kat aracahayacinta. Akhirnya dapat No.1! Entri kali ni nampak beremosi dan ada kematangannya. Babai semua, Wassalam.

24 comments:

Nikisa Izas said...

I'm still in the competition..Thank you Awie..Maafla entry saya selalu byk gambar dan citer ntah pape jea..huhu..Tapi itu yg saya suka..kih2..

Hafeesz Amran said...

sangkut pulak entri sy yg itu yer...post minggu lepas cuma ade 2 entry jer...sorry lah yer...btw thanks still keep me in the competition

AZIE said...

TERSINGKIR. Huhu. To semua contestant teruskan berusaha!!!

mas saari said...

alhamdulillah, masih kekal! entri pun tetap berada di top 5... terima kasih awie kerana mempercayai entri2 saya!

insyallah akan cuba lagi utk hasilkan entri terbaik..

LidiaSuraya said...

good luck ye u all...
x sabar nak tunggu saper pemenang nye

noorniey Azman said...

yay~menang dapat imuniti!xsia sia paksa mmbe buat header!teng awie~

Allya Riff said...

yeayyy header noni menang! woot woot. rasa bangga di situ. keh3. :D

anamizu kaito said...

wahh ade kontes ea?? gud luck contestants!! hehe








luv,
cik ana

cik puan muda umi said...

eh,nak joinnnnnn..macam best je..gudluck untuk smua..:)

Khairiz said...

minggu lepas aku jatuh anak tangga, minggu dpn mungkin aku akan jatuh ibu tangga hehehe....thanks bro...my blog masih dalam list..walaupun sipi2 je tuh hehe

riena tomato said...

warghh nasib menyelamatkan aku sekali lagi..... maaf sekarang sgt bz...so baru dpt on9~

Nor Zilla said...

Ok, sebagai pengomen tegar, sy telah di beri tugas oleh kamu, Susah jugak nak pilih yang terbaik dr yg terbaik nie.jadi, dr pandangan saya blog yg paling sesuai ialah belog nie, http://mohdyunus89.blogspot.com/
sb belog ni ad kelas tersendiri, beliau selalu la update blog, kreatif dan ramai folower yang mengikuti perkembangan beliau, dan yang paling cantik, header dia sangat la menarik perhatian ku. ni pendapat peribadi saya la. yang lain pom cantik tapi ni yang menarik perhatian la.

ZWAN SABRI said...

Nak kena pilih yang mana yang terbaek ek? Pilih KHAIRIZ.. sbb dia dlm blog list aku.. HAHA

AMALINA YA'AKUB said...

ehem ehem.... muka dipaksa memilih blog yg terbaik ... hhaha tak ada la dipaksa.. ikhlas ni..

so saya pilih this http://www.massaari.com/
sebab blog dia kemas n tak nampk dull... dan pnggunaan word bgi singkt tu xde.. mudah aku bca,, i like.. so tu la pilihan.. ada 5 yg saya suka.. kne pilih 1 ja..

gud luck guys..

Nor Zilla said...

wah, tq Amir, semoga dapat buat keputusan yg terbaik ea.. buat pilihan ni,ad hadiah x?hehe

Jokeonsalo said...

Assalamualaikum awie..
Pertama sekali aku nak berterima kasih sangat sebab kamu sudi menawarkan aku menjadi "juri" untuk pemilihan "Next Top Blogger 1" kamu ni..

Pandangan peribadi aku, aku memilih blog http://farahazurah.blogspot.com/ !
Kerana blog ini sangat lah simple dan ringkas, walaupun kebanyakkan entri lebih kepada personal empunya blog.
Tapi,dari segi pemilihan template, dan gambar yang diletakkan sangat tersusun,kemas dan tidak "berat".
Blog yang lain bagi aku sangat berat yang mengambil masa hampir 5minit aku menunggu loading untuk melihat blog2 mereka.

Jadi, blog azurah adalah yang paling menarik bagi aku...

Btw, aku ada soalan.
Aku selalu juga singgah blog kamu ni,dan mengikuti program "Next Top Blogger" kamu. Bagaimana caranya untuk aku menyertai pertandingan ini, Awie ?

Sekian dari aku.terimakasih.
Senang2 singgah blog aku di http://jokeojeonsalo.blogspot.com ;)

Cik Tetra said...

assalam..bg pendapat aku..blog yang paling menarik no 1 dengan no 9..baru terjah blog diorang semua td...blog yg lain pon awesome jugak.tp kalau ko suruh pilih mane yg paling menarik..aku pilih no 1 dengan 9.. :)

Cik Tetra said...

okeh kalau kena pilih satu je..im choosing yang no 9 tuhh.. :)

Jokeonsalo said...

Assalamualaikum, empunya Blogger.
Jokeonsalo dengan sukacitanya menjemput kamu untuk menyertai "Kempen anti Valentine's Day" bersama jokeojeonsalo.blogspot.com.

Diharap agar kamu berkesudian untuk menyertai kempen ini. Berminat?

Mari lihat cara-cara untuk menyertai kempen di http://jokeojeonsalo.blogspot.com/2012/02/kempen-anti-valentines-day.html.

dzull 'benjy' hairey said...

Salam, aku chop...no.4.Penulisan yang baik serta rekabentuk yang kemas.


http://benjy1209.blogspot.com/2012/02/remembering-whitney-houstongreatest.html

grawwrbabe. said...

Salam... awak ade mintak pendpat kan blog yg mne yg menarik. Bagi pendapat saye, Blog http://www.massaari.com/ agak menarik dan sdap mate memandang. Selesa untuk kunjungi. Blogger lain boleh mencontohi dia kerana kekemasan blog die.. :)

PaK PiS said...

alamak.. mcm mana pakpis leh terlepas join bnda ni.. bnda ni kene join atau secara pilihan??..haha..
emm xpela..
pakpis plih blog khairiz kot..
sbb entri dy variety n ok kot.. ^_^
gudluck khairiz..

Khairiz said...

ZWAN dan PAK PIS : terima kasih kerana memilih blog saya ya...:)

COOL RC STORE said...

saya sempat baca sampai blog yg ke-4 saja, saya rasa blog wamozuwaha tue menarik..