Followers

15 March 2012

Next Top Blogger 1 - Episod 11



Assalamualaikum dan selamat sejahtera. NEXT TOP BLOGGER 1 masih di dalam “ZON PECUTAN” dan ini adalah entri untuk episod yang kesebelas.







Tugasan Imuniti Episod 11 (12/3/12 – 14/3/12)

Pada minggu lepas peserta perlu melengkapkan sebuah carta dan dipostkan dalam satu entri. Peserta yang paling cepat dan tepat melengkapkan carta tersebut akan dikurniakan “Imuniti” untuk mingggu ini. Penerima “Imuniti” untuk episod 11 akan diberikan kepada saudara  Hafeesz Amran. Tahniah Hafeesz! Dibawah merupakan carta yang perlu dilengkapkan oleh para peserta pada episod lepas.







No.
BLOG&BLOGGER
PERKARA-PERKARA
1.
PariPariPutih – PARI_PARI PUTIH – http://paripariputih.blogspot.com/

Success is simple. Do what is right, the right way, at the right time!" ~ Happy blogging..."

2.
Lang Radzlan – Suatu Perjalanan – http://jebatdurjana.blogspot.com/

Anak Desa Yang Perjuangkan Nasib Bergelandangan Di Kotaraya
3.
Maszull – ♥♥ MAMA MASZULL ♥♥ http://maszull.blogspot.com/

Mama seorang isteri kepada En.Dzolkarnine bin Hassim,seorang ibu kepada tiga orang puteri yang manis

4.
Wak Irwan Syah – united minds – http://badsocks.blogspot.com/

I Believe Old Trafford Is The Theatre Of Dream But Only For United
5.
Nazura Naa – seuntai kata . – http://pinkypinxes90yahoocom.blogspot.com/ 

Sekarang nie jadi student tegar UTM. 3rd year student of degree REMOTE SENSING
6.
nmkhairulazlan – semanis epal – http://nmkhairulazlan.blogspot.com/

Saya seorang guru yang sama seperti manusia lain yang punya jiwa dan kehidupan..

7.

PINKAHOLIC+SHOPAHOLIC | Japanese's and arts Lover | menulis untuk berkongsi cerita | Mencari kawan bukan mencari lawan | B.Eng(Hons)in electrical/electronics |

8.
Husna – equilibrium – http://husnamn.blogspot.com/

I am a wife to a very handsome yet loving husband, a mother of 2 kids, also a PhD candidate in Molecular Medicine.

9.
mselim3 – mselim3.blogs.com – http://mselim3.blogspot.com/

Kesederhanaan penampilan diri, seorang suami, pekerja dan student di kolej swasta separuh masa

10.
dzull 'benjy' hairey – BesT of ME!!! – http://benjy1209.blogspot.com/

i'm simple, optimisic & fun guy...I try to reach out my potential n character to be a better person..

11.
EyqaLuvender – MY LA-DI-DA AUTUMN – http://myla-di-daautumn.blogspot.com/

Call me Eyqa/Iqa. Me n purple. I hate LOVE. Ok,sy tipu. Sy peramah tp kurang b'ckp. That's why sy suke merepek dlm blog.

12.
man yusoef – .osman yusoef. – http://manyusoef.blogspot.com/

Seorang lelaki memiliki nama yang klasik, obses kepada Hermione Granger dan Taylor Swift serta gemar menulis entry menggunakan pelbagai kata ganti diri pertama bergantung pada keadaan

13.
NUke Rude – Nuke Rude –  http://nukerude.blogspot.com/

Mungkinkah tewas dengan emosi?
14.
Putri – l.i.r.i.k. l.a.g.u. + l.i.f.e – http://liriklagulife.blogspot.com/

Love blog like a love song
15.
amaraizat – lagenda AMARAIZAT – http://amaraizat.blogspot.com/

Masing – masing ada masalah sendiri. Masalah dunia, masalah peribadi luahkan jangan simpan dalam hati cerita saja di belog ini

16.
dim Benihana – Island of dim – http://islandofdim.blogspot.com/

blog ini akan hanya cerita mengenai aku, apa yang berlaku disekiling aku dan apa juga yang aku terfikir untuk berkongsi.

17.
SAYA BUKAN SAMDOL. – SAYA BUKAN SAMDOL. – http://lidieluvprince.blogspot.com/

Panggil je aku Ed atau Nabil untuk lebih machoo dan kacak.
18.
Radiey Razana – Dunia Sendiri Bikin – http://duniasendiribikin.blogspot.com/

Dunia saya :D Kehidupan saya :D Matlamat hidup saya :D Semua tu adalah diri saya :D
19.
aRiF FiTri – FANTASI vs REALITI – http://frantesi.blogspot.com/

Ada yang berpendapat mencari kebahagiaan itu ibarat mengutip serpihan kaca yang pecah.Ada yang berjaya mengutip dengan banyak dan ada yang megutip paling sedikit.Tapi tiada seorang pun yang berjaya mengutip kesemuanya.Kerana tatkala mengutipnya pasti ada yang terluka...

20.
cakarewala – cakerawala – http://cakarewala.blogspot.com/

nur adlina mansor
29 november 1994







Tugasan Imuniti Episod 12 (15/3/12 – 17/3/12)

Para peserta dikehendaki memadankan “Blogger” yang tersenarai dengan “LinkBlog” mereka dengan betul.  Peserta sekali lagi kena blogwalking mengenali blogger blogger di bawah yang merupakan members blog AWIE OMAR. Seperti episod lepas, “Imuniti” akan diberi kepada peserta yang paling cepat post entri tugasan “Imuniti” ini dan dapat memadankan keSEMUAnya dengan betul atau yang paling banyak betul!



SENARAI DIBAWAH PERLU DIBETULKAN SEMULA. BLOGGER DAN LINK BLOGNYA TIDAK SAMA.
No.
Blogger
Link Blog
32
a z r y
50
Ahmad Wazir Asyraf
15
Aidil
24
Aima Mazlan
19
aNis sHazLiN
3
arie pieters
5
Ariez Hazaril
21
atikNAOshi
29
Ayie
13
Azhan Shah
26
aziah rosli
8
cik yuz
42
Citarasa Rinduan
33
c-tea
16
Dr. Heckle
4
edy zaidi
12
Fadilah Mohamad / dyeela
37
Fakhrul
49
Farish Al-Bashar (Saurukent)
20
farrah syazana
47
Fyqa
43
Grawwrbabe.
1
hafeezdotmy
17
henry zackery
22
hitchens
38
Iezawanza
2
kejora
25
KelakaRama
23
kepala angin
6
Lilyel
40
Luvmum
11
Mia Liana
31
Miss Ieka
9
MR. SYAH
48
Muhammad Afiq
27
Muhammad Al Amin
44
Nancy Poh
14
Nor Afiqah
30
Nur Naimah Nashreen
46
Onie Iyoko
45
Qaseh dalia adelia
34
RuBiE ZaiNudDiN
35
sis92
39
Syahirah Abu Sufian
41
Tiera
28
wAwANiNi
10
zahidi
7
Zara
18
Zira Zin
36
Ziyra





Dalam entri episod lepas, mas saari ada Tanya satu soalan cepu emas. Terima kasih mas ingatkan aku pasal ni. mas saari said...

“nak tanya satu awie.. entri imuniti ni akan dimasukkan dalam carta ke? lebih baik kalau diberitahu takut nanti kita disingkirkan pulak sebab tak buat entri imuniti ni..,”.

Sunday, March 11, 2012 10:54:00 PM 

Untuk pengetahuan semua, entri untuk tugasan ini tidak akan dipilih dan dimasukkan ke dalam carta. Satu lagi tugasan ini aku bagi nama “Fast&Furious”. Untuk tugasan “Fast&Furious” terpulang kepada peserta nak buat atau tak nak buat. Maknanya kedudukan peserta yang buat tugasan dan yang tak buat tugasan imuniti “Fast&Furious” ini dalam carta adalah SAMA sahaja. Semuanya bergantung pada entri yang lain seperti sedia kala. Kalau nak dapat “Imuniti” kena la buat. Game ni ibarat siapa cepat dia dapat.







No.
Peserta
Entri
1
Hafeesz Amran


2
Khairiz


3
Wan Zulqhairi


4
mas saari


5
Muhammad Yunus


6
noorniey Azman


7
aracahayacinta









Kepada ara, setinggi penghargaan dan jutaan terima kasih di atas kehadiran dan sokongan saudari di dalam Nex Top Blogger musim 1 ini. Setiap yang bermula pasti ada akhirnya. Dan pada episod kali ini, mungkin bukan rezeki saudari untuk meneruskan perjuangan berbloging di dalam segmen ini lagi. Salah dan silap harap dimaafkan jika ada kata kata yang menguriskan hati saudari. Semoga saudari berjaya dalam kehidupan sebenar dan hebat di arena blog ini.







Kepada 6 peserta yang tinggal, tahniah aku ucapkan kerana masih bertahan. Sebelum aku tamatkan entri ini, ada satu perkara yang nak dibincangkan dengan anda 6 peserta yang masih ada ini. Hanya 2 peserta dikalangan anda semua layak ke peringkat akhir. Manakala 4 peserta lagi yang bakal tersingkir selepas ini aku nak minta kerjasama dari anda untuk menjadi JURI dalam final NTB1 nanti. Harap korang sudi nak jadi juri dan beri maklumbalas korang kat entri ini. Sekian.

10 comments:

Khairiz said...

thanks awie...ayo makin berat nampak tugasan nya...insyaAllah akan buat yang terbaik yg mampu...

tahniah hafez...dan tahniah pada semua ya

Hafeesz Amran said...

rasenye list blog tu mcm ade yg x betul jer :)

Hafeesz Amran said...

thanks ek meletakkan sekali lagi sebagai juara carta....

tugasan imuniti : http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/tugasan-imuniti-next-top-blogger-episod.html

susah giler...xtau lah betol ker x

noorniey Azman said...

haha!boleh je kalau nak suh jadi juri xD

Khairiz said...

ni tugasannya...betul atau x, x tau la

http://khairiz85.blogspot.com/2012/03/pening-kepala.html

Wan Zulqhairi said...

Maaf kpd Awie sbb saya memang tak sempat nk buat tugasan tu coz memang terlalu busy + line internet sgt lmbp. jadual memang pack utk blogging.

Nanti untuk juri insyaAllah saya sedia membantu.

Muhammad Yunus said...

wah... dah terlambat nak wat tugasan.. anyway... ok la dah smpi tahap nie... hehee

Edy Zaidi said...

benda apa ni?

mas saari said...

nak jadi pemenang, tak nak jadi juri!

hehehee...gurau je! boleh je jadi juri kalau tak dipilih sebagai 2 peserta final..

Mohd Lokman Bin Ramli said...

hai.. semakin lama,semakin susah nak buat keputusan. Berat keputusan ni, tapi terpaksa buat juga sebab amanah.
saya pilih

1. Eddy