Followers

18 March 2012

Next Top Blogger 1 - Episod 12



Assalamualaikum dan salam bahagia pada semua. Sekejap sahaja masa berlalu, NEXT TOP BLOGGER 1 sudah pun masuk episod ke 12 di dalam minggu “ZON PECUTAN”. Hanya tinggal 6 peserta sahaja lagi yang tinggal dan 4 episod lagi nak kena buat bagi menamatkan segmen ini untuk musim 1.





Tugasan Imuniti Episod 12 (15/3/12 – 17/3/12)

Para peserta dikehendaki memadankan “Blogger” yang tersenarai dengan “LinkBlog” mereka dengan betul.  “Imuniti” akan diberi kepada peserta yang paling cepat post entri tugasan “Imuniti” ini dan dapat memadankan keSEMUAnya dengan betul atau yang paling banyak betul! Episod 12 nampaknya lebih memihak kepada saudara Khairiz. Tahniah Khairiz, “Imuniti” diserahkan kepada anda. Khairiz tidak akan disingkirkan pada episod ini malahan pada episod 13 pun Khairiz tidak akan disingkirkan. Maknanya, Khairiz sudah ambil tempat dalam Top 4! Siapa 3 lagi peserta yang akan layak ke Top 4? Kita tunggu dan lihat siapa yang cemerlang nanti.





No.
Blogger
Link Blog
1
hafeezdotmy
2
kejora
3
arie pieters
4
edy zaidi
5
Ariez Hazaril
6
Lilyel
7
Zara
8
cik yuz
9
MR. SYAH
10
zahidi
11
Mia Liana
12
Fadilah Mohamad / dyeela
13
Azhan Shah
14
Nor Afiqah
15
Aidil
16
Dr. Heckle
17
henry zackery
18
Zira Zin
19
aNis sHazLiN
20
farrah syazana
21
atikNAOshi
22
hitchens
23
kepala angin
24
Aima Mazlan
25
KelakaRama
26
aziah rosli
27
Muhammad Al Amin
28
wAwANiNi
29
Ayie
30
Nur Naimah Nashreen
31
Miss Ieka
32
a z r y
33
c-tea
34
RuBiE ZaiNudDiN
35
sis92
36
Ziyra
37
Fakhrul
38
Iezawanza
39
Syahirah Abu Sufian
40
Luvmum
41
Tiera
42
Citarasa Rinduan
43
Grawwrbabe.
44
Nancy Poh
45
Qaseh dalia adelia
46
Onie Iyoko
47
Fyqa
48
Muhammad Afiq
49
Farish Al-Bashar (Saurukent)
50
Ahmad Wazir Asyraf





Tugasan Imuniti Episod 13 (19/3/12 – 21/3/12)

Masih lagi dalam tugasan “Fast&Furious”. Entri untuk tugasan ini tidak akan dipilih dan dimasukkan ke dalam carta. Terpulang kepada peserta nak buat atau tak nak buat tugasan “Fast&Furious” ni. Maknanya kedudukan peserta yang buat tugasan dan yang tak buat tugasan imuniti “Fast&Furious” ini dalam carta adalah SAMA sahaja. Kalau nak dapat “Imuniti” kena la buat. Game ni ibarat siapa cepat dia dapat. Kali ini para peserta kena mengenali hal ehwal rakan pesaing yang lain. Terdapat 40 perkara yang disenaraikan. Dan di kotak kosong sebelahnya, para peserta kena letak nama peserta NTB1 yang ada kaitan dengan perkara yang dinyatakan.



Affendi Shofie – aracahayacinta – AZIE – Farah Azurah – Hafeesz Amran – iemah – irwan miswan – iz – Khairiz –

mas saari – Muhammad Yunus – Nikisa Izas –

noorniey Azman – riena tomato – Sheypull – Wan Zulqhairi





No.
Perkara
Peserta Next Top Blogger 1
1
Total Posts : 186

2
Entri : Aku Suka Kutuk AWIE OMAR

3
Entri : aku bukan alien

4
Entri : The Power Of Faith

5
Peserta pertama menarik diri dari NTB

6
UPSI

7
Entri : Perempuan Melayu Terakhir

8
Atikah & Arfan

9
Ladang Kelapa Sawit

10
Encikmasadepan

11
Jururawat Kerajaan

12
Entri : tak ku sangka tak ku duga

13
December 2008 - 7 entri dipost

14
Bachelor in Human Resource Management

15
UITM Merbok Kedah

16
Kata - kata seindah nama

17
Terukir Di Bintang

18
Entri : boringlah pergi masjid...

19
Yamaha 135 LC

20
Entri : Penyakit Yang Susah Nak Sembuh

21
UPM Serdang Selangor

22
Tingkatan 6

23
Fashionista

24
Entri : Fikir la sendiri

25
Entri : Rabun Itu Cool

26
Entri : novel or buku???

27
Sarawakian

28
Persinggahan Sementara

29
UTM-Bachelor in Electrical & Electronic (telecommunication) Engineering

30
Bahagian Farmasi, Hospital Pakar UKM

31
Entri : Nama Saya Azura!

32
Blog dibuka Julai 2011

33
Muar Johor

34
Entri : Kalau nak pinjam duit

35
http://ryderchip.blogspot.com/

36
Entri : apa celop perosak bangsa

37
Entri : Siapa Awie Omar ???

38
Entri : kisah si Kijang Emas yang berkilauan

39
Flying without wings

40
Tanah Merah, Kelantan








No.
Peserta
Entri
1
Khairiz



2
Hafeesz Amran



3
Wan Zulqhairi



4
noorniey Azman



5
Muhammad Yunus



6
mas saari








Mas Saari, saudari adalah seorang blogger yang begitu aktif dan gigih mengharungi dunia blog ini. Walaupun dalam tahun yang sama kita menubuhkan blog masing masing, tetapi blog mas lebih popular dan diminati ramai berbanding dengan blog saya. Ini mungkin kerana sikap mas yang cepat mesra dengan blogger blogger lain dan kesungguhan mas dalam menyertai dunia blogger ini. Apapun terima kasih mas sebab sudi follow blog ini, kemudian sudi pula untuk mengikuti sekali lagi segmen NTB1 walaupun sebelum ini mas pernah sertai NTB yang gagal dilaksanakan sampai habis pada tahun lepas. Terima kasih atas keyakinan mas pada blog ini. Saya yakin mas akan menjadi seorang blogger yang popular suatu hari nanti. Maaf jika ada salah dan silap pada mas sepanjang mas berada dalam segmen ini.





Seperti yang dihebohkan dalam entri lepas, di antara 6 peserta yang bertanding ini, 4 peserta yang bakal tersingkir akan bekerjasama dengan aku untuk menjadi JURI dalam final NTB1 nanti. Juri yang pertama untuk final NTB1 sudah ada iaitu saudari MAS SAARI. Kepada peserta yang tinggal, teruskan usaha anda menghasilkan entri entri yang lebih unik, tersendiri dan ada kisah dan tauladan yang amat menarik untuk dikongsi. Sekian.


8 comments:

Khairiz said...

Apa pun terima kasih sangat2, minta maaf x sempat nk wat tugasan imuniti, sebab Ada program di luar free pun besok je

sheena said...

It was very interesting for me to read that blog. Thanks the author for it. I like such topics and everything that is connected to them. I would like to read more soon.
2007 Jeep Wrangler AC Compressor

Muhammad Yunus said...

awie bkn mula 18 hb ka...

mas saari said...

tersingkir ke???
memang tak sangka...huhuhuu

Hafeesz Amran said...

tugasan http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/masih-kekal-next-top-blogger.html

noorniey Azman said...

hewhew~hafeezs slalu cpt wat tugasan neh !haha!mantap~~

Khairiz said...

next tugasan :

http://khairiz85.blogspot.com/2012/03/masih-dalam-carta-ntb1.html

Ayie Abas said...

wahhhhh...kreatifnya.

x pernah terfikir ada blog yg sebegini kreatif..lain dari yg lain...selalunya segmen, giveway atau contest biasa2 jer..ini dah mcm rancangan realiti tv dah...cayalah.

kebykan blog dan bloggers di atas ayie belum kenal lagi.