Followers

12 April 2012

Next Top Blogger 1 - Episod 16


Assalamualaikum dan salam sejahtera. NEXT TOP BLOGGER 1 yang bermula pada 12 Januari 2012 akan berakhir pada hari ini 12 April 2012. Seramai 16 peserta dalam episod 1 sehinggalah tinggal 2 peserta sahaja dalam episod 16 (FINAL).



Ada banyak sebab kenapa segmen ini aku terfikir nak buat. Boleh tengok kat link ni 10 sebabnya : http://awieomar.blogspot.com/2011/04/10-sebab-kenapa-aku-buat-spot-check.html  Kat sini aku nak bagi tahu 3 sebab penting kenapa aku buat game ni.

1.  Aku nak hargai sokongan members blog aku ni.

2.  Aku nak kenal lebih blog blogger yang follow blog aku ni dan semestinya aku adalah follower blog mereka.

3.  Sebab terlalu banyak blog yang aku follow, jadi aku dapat ambil masa singgah, baca dan kenali blog 16 peserta ini dahulu. Lepas habis ni boleh ikuti blog members lain pula, dan semestinya aku akan ingat blog blog bloggers yang pernah sertai NEXT TOP BLOGGER.


Segmen ini aku mulakan dengan menghantar mesej khas ke dalam kotak komen blog follower follower blog AWIE OMAR. Mesej tersebut masih aku simpan seperti tertera di bawah ini.

Assalamualaikum / selamat sejahtera. Terima kasih sebab sudi follow blog AWIE OMAR. Dan sudah tentunya saya dah follow blog saudara / saudari yang amat menarik perhatian ini. Ada tak baca entri yang saya post di bawah ni? http://awieomar.blogspot.com/2011/04/next-top-blogger-pengenalan.html Niat sebenarnya nak pelawa saudara / saudari untuk menyertainya. Harap sudilah turut serta. Kalau sudi nak jadi peserta - maklumkan saja di ruang komen entri kamu di sini (saya akan tengok balik) atau komen saja di blog saya. Jika tak nak pun takpe. Maklumkan macam tadi jugak. Atau kalau tak nak maklum balas pun tak mengapa - saya anggap kamu tidak mahu menyertainya selepas dua hari mesej ini di kirim. Anyway, terima kasih kerana habiskan baca.

Saya akan tunggu keputusan anda. PEACE.

Mesej ini aku kirim kat diaorang yang terpilih sehinggalah aku jumpa 16 peserta yang baik hati yang tersenarai kat bawah ni. Mereka adalah peserta NEXT TOP BLOGGER untuk musim PERTAMA. Terima kasih kawan sebab sudi join segmen ini.

1.     Affendi Shofie - /fendi@pharm.com - http://guaqbest.blogspot.com/

2.     aracahayacinta - !tz alL aB0ut mE - http://deliarayushe.blogspot.com/

3.     Farah Azurah - Just G a d i s A z u r a h - http://farahazurah.blogspot.com/

4.     Hafeesz Amran - HAFEESZ AMRAN - http://afeeszamran.blogspot.com/

5.     iemah - CoReTaN QaLaMkU - http://mutiarahati88.blogspot.com/

6.     irwan miswan - irwanmiswan - http://budakkampung39.blogspot.com/

7.     Iz - cintailmu89 - http://cintailmu89.blogspot.com/

8.     Khairiz - My Life Story - http://khairiz85.blogspot.com/

9.     mas saari - mrs secretary - http://www.massaari.com/

10.            Muhammad Yunus - " Tiada Kepalsuan " - http://mohdyunus89.blogspot.com/

11.            Nikisa Izas - Nikisa Izas:Asyik Maiburogu - http://asyikmaiburogu.blogspot.com/

12.            noorniey Azman - aku noni ke? - http://noorniey.blogspot.com/

13.            riena tomato - riena tomato - http://rienatomato.blogspot.com/

14.            SheyPull - sheypull - http://sheypull.blogspot.com/

15.            Wan Zulqhairi - WAMOZUWAHA - http://wamozuwaha.blogspot.com/

16.            AZIE - Aziema Zaimi - http://aziemazaimi.blogspot.com/







Juara Next Top Blogger 1 semestinya akan mendapat hadiah dari pihak penganjur. Adat pertandingan, tak syok la kalau takde hadiah.


1.  RM 100 akan diberi melalui bank in atau by hand.

2.  Blog juara akan sentiasa di promosi dalam blog aku.

3.  Aku akan selalu menjengah &komen dalam blog juara.

Itu je la kot, aku harap kedua orang peserta FINAL berpuas hati dengan habuan ini.


Perkenalkan kepada korang dua orang peserta yang berjaya ke FINAL NEXT TOP BLOGGER 1.

1.  Hafeesz Amran

2.  Noorniey Azman

Untuk pengetahuan kedua dua peserta, minggu FINAL ini tiada lagi kedudukan carta seperti dalam episod episod yang lepas. Blog dan entri pilihan korang telah dinilai terus oleh juri juri FINAL dan aku bagi memilih salah seorang dari kamu sebagai pemenangnya untuk musim ini.


Satu mesej telah dikirim kepada ke empat empat juri di atas. Dan maklumbalas dari mereka pun telah aku terima. Terima kasih di atas segala kerjasama anda para juri.


Tak nak membazirkan masa lagi dan sebelum aku mengundurkan diri, di bawah disediakan satu video khas bagi mengumumkan siapakah JUARA NEXT TOP BLOGGER 1 di antara HAFEESZ AMRAN dan NOORNIEY AZMAN. Kedua – duanya TERBAIK! Semoga berjaya.






Akhir kata, dengan rasminya aku menutup tirai segmen NEXT TOP BLOGGER 1 mulai detik ini. Terima kasih kepada ANDA SEMUA yang sentiasa beri sokongan dan komen mengenai segmen ini. Seribu kemaafan jika ada ayat ayat yang aku taip atau apa sahaja perkara yang aku buat mampu mengguriskan perasaan anda. Memang tak de apa apa niat pun nak buat macam tu. Untuk beberapa waktu ni, aku nak rehatkan diri dulu sebelum aku mulakan semula NEXT TOP BLOGGER untuk musim ke 2. Tak tahu bila nak buat. Tunggu dan lihat sahaja perkembangannya nanti. Harap harap ada yang sudi nak join nanti. Tengok la macam mana, okay. Sekian. Assalamualaikum J

16 comments:

anak cik talip said...

salam bro..ape mende neh senanye? huhu

Hafeesz Amran said...

Subhanallah....Thanks Awie, Thanks juri2... Alhamdulillah :)

mas saari said...

tahniah hafeesz!

Razil Tahir said...

congratz to winner!!

wait for my turn! I'll win! hahah!!

Farah Azurah said...

rasa macam kite semua boleh bukak satu team next top blogger musim 1 kott..hehe..tahniah awie ! tak lupe kpada pemng Hafeesz,rezeki dpt RM100..hehe :D

Hafeesz Amran said...

hehehe,,thanks semua..
huh,, nk tuntut hadiah ni encik Awie Omar...kahkahkah

Asikin Izas said...

terima kasih sbb sudi jemput saya utk join pertandingan ni..Tahniah utk pemenang..:)

Awie Omar said...

To Hafeesz : Jangan risau. Hadiah tu tetap ada. Janji kena la tepati, betul tak? Hafeesz nak dapatkan hadiah tu macam mana?

Hafeesz Amran said...

eyh awie, sy bergurau lah...sy tau awie mestilah tepati janji coz awie nk buat season 2 pulak kan...don't worry lah...sy tau awie mmg akan bagi hadiah...btw rasenya lebih mudah bank-in kot

Shafiq said...

Wow Seperti America Next Top Model Plk Bila Play Vdeo Tu..Haha..
Teruskn Segmen Mcm Nie..
Insyallah Kalau Ada Masa Kelapangan Sy Sertai Next Top Blogger 2..
TQ Comment And Singgah My Blog..

AZIE said...

Woah! Tahniah hafeesz! Dpt duit tu bley la blnje i mkn. Hehehe. Anyway entry u mmng best. Tahniah sekali lagi. Keep on writing

logorithm said...

Rajinnya buat video tuh semata-mata nak mengumumkan pemenang! Tabik! :-)

Muhammad Yunus said...

tahniah ! hafesz...

SAYA BUKAN SAMDOL said...

salam berminat nak join. tp sebenarnya kurang paham pasal NTB , need lil bit explanation. makasih =D

SAYA BUKAN SAMDOL said...

oh cam gitu, ok aku joinlah. makasih invite

! Arjunakirana ! said...

Insyaallah Arjuna sudi menerima pelawaan Awei Omar untuk Penyertaan Tersebut..

http://arjunakirana.blogspot.com/