Followers

16 October 2012

Blogger 3 : Battle Royale - Episod 8


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Entri ini mula di karang pada hari ini (Selasa 16/10/12) jam 8.27am selepas pulang dari bertugas shif malam. Walaupun mata ni kuyu je dan asyik menguap dari subuh tadi, aku kena gagahkan diri juga untuk siapkan entri BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE episod 8 pada hari ini juga. Sebelum teruskan acara aku nak ucap ribuan terima kasih kepada pembaca yang setia mengikuti perkembangan game ini. Salah seorang dari mereka yang selalu juga bagi komen ialah PRINCESS MOMOY, terima kasih banyak banyak di atas sokongan anda untuk game ini.



TUGASAN IMUNITI EPISOD 7
Para peserta kena hasilkan 1 entri “CARTA 10” berkaitan apa apa sahaja topik. Tajuk adalah bebas. Tarikh akhir untuk siapkan tugasan ini adalah pada 13 Oktober 2012 (Sabtu). Diingatkan supaya bagitahu link entri tugasan ini dalam kotak komen di bawah (PENTING :  Tugasan TIDAK akan diterima jika peserta TIDAK bagitahu link di kotak komen di bawah).
IMUNITI akan diberi kepada SEORANG sahaja peserta yang buat tugasan ini dengan baik dan mendapat jumlah komen pembaca paling ramai dalam entri tersebut. Komen dari peserta sendiri, komen dari saya dan komen dari pembaca yang sama sebanyak 2 kali atau lebih TIDAK AKAN DIKIRA.
Selepas meneliti satu persatu tugasan peserta, saya memutuskan IMUNITI akan diserahkan kepada KORN. Tahniah KORN, anda terselamat daripada proses penyingkiran pada minggu ini.



PENALTI – SISTEM UNDIAN
Para peserta dikehendaki memilih salah seorang dari peserta tersebut untuk disingkirkan dari game ini.
1. Nick Nashram
2. Adindanil
Mereka adalah blogger paling kurang aktif pada minggu ini. Para peserta telah umumkan keputusan mereka dalam kotak komen entri entri yang perlu dirahsiakan sebelum 16/10/12.  
KORN
LOKMAN
HAZ
CHEIDA
Peserta yang diundi keluar
ADINDANIL
ADINDANIL
ADINDANIL
Tiada undian dibuat
EDDY
PAPA BLOGGER
NADIA FARHANA
EMMA
Peserta yang diundi keluar
ADINDANIL
ADINDANIL
ADINDANIL
Tiada undian dibuat


SENJATA KHAS
BIL
PESERTA
KOD
FUNGSI
1.
ADINDANIL
ABYTAUAK x2
-
 
2.
CHEIDA
TSKPL x1
Tambahkan Senjata Khas Peserta Lain.
x1 Digunakan dalam episod 7
KVSPL x2
-
 
3.
EDDY
BDTI x1
Bebas Dari Tugasan Imuniti.
x1 Digunakan dalam episod 6
BIKKPL x2
-
4.
EMMA
DTN1DC x2
-
5.
ERNA EER
KPT5DC x5
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Nadia Farhana.
6.
FAIZUL OSMAN
BIKKPL x2
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Eddy.
7.
HAZ
HSKPL x2
-
8.
ISA
RSKPL x1
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya.
9.
KHAIRUL AKMAL
TPDCDPL x2
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya.
10.
KORN
MII x2
-
11.
LOKMAN
KVKPL x2
-
12.
NADIA FARHANA
GIPL x1
Gugurkan Imuniti Peserta Lain.
x1 Digunakan dalam episod 6
KPT5DC x5
-
13.
NICK NASHRAM
MSKPL x2
-
14.
PAPA BLOGGER
TSKA2P x3
-
15.
SARAH SAFUDDIN
KVSPL x2
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya. Diberi kepada Cheida.
16.
SYAIDATUL AISYA
KDSSPL x2
Telah tersingkir dan tidak dapat menggunakannya.
 
Cheida telah menyatakan mahu menggunakan SENJATA KHAS nya pada minggu ini iaitu TSKPL. Fungsi senjata Cheida adalah : TSKPL = Tambahkan Senjata Khas Peserta Lain. Maksudnya, Cheida boleh tambah kuantiti SENJATA KHAS peserta lain contohnya dari 2x boleh guna menjadi 3x boleh guna. Mesej telah dikirim pada Cheida untuk dia pilih salah seorang peserta lain untuk ditambah kuantiti SENJATA KHAS peserta yang dipilihnya nanti. Maklumbalas telah diterima dan Cheida telah menambah SENJATA KHAS milik PAPA BLOGGER iaitu dari TSKA2P x2 menjadi TSKA2P x3.
 
Seperti yang dijanjikan, Cheida memperoleh ganjaran iaitu SENJATA KHAS baru milik Sarah Safuddin iaitu KVSPL x2 yang tidak pernah digunakan lagi.
 
Kepada peserta yang mahu gunakan SENJATA KHAS pada minggu ini, bagitahu sahaja di kotak komen di bawah. Umumkan permintaan sebelum 21/10/12. Masih ada ganjaran yang akan diberikan kepada 3 peserta lain (kecuali Nadia Farhana, Eddy & Cheida) yang mahu gunakannya.


TUGASAN IMUNITI EPISOD 8 (TUGASAN BARU)
Para peserta perlu pilih SENDIRI 1 entri dari blog masing masing yang dipostkan antara 14/10/12 hingga 20/10/12. Diingatkan supaya bagitahu link entri yang dipilih dalam kotak komen di bawah (PENTING :  Tugasan TIDAK akan diterima jika peserta TIDAK bagitahu link entri tersebut di kotak komen di bawah). Tak kisah entri berkaitan dengan apa sekalipun dan tajuk adalah bebas. Lakukan tugasan ini sebelum 21 Oktober 2012 (Ahad). Entri yang dipilih akan dimasukkan ke dalam CARTA MINGGUAN pada episod 9.
IMUNITI akan diberi kepada SEORANG sahaja peserta dimana entri yang dipilih olehnya mendapat jumlah komen pembaca paling ramai untuk entri tersebut. Komen dari peserta sendiri, komen dari saya dan komen dari pembaca yang sama sebanyak 2 kali atau lebih TIDAK AKAN DIKIRA.
TUGASAN IMUNITI EPISOD 9 (TUGASAN BARU)
Sengaja nak bagitahu awal awal tugasan pada episod 9 sebagai persediaan awal untuk para peserta. Sediakan HEADER BLOG terbaik, kemas, kreatif dan lain dari yang lain dalam blog masing masing. IMUNITI akan diberi kepada peserta yang mempunyai HEADER BLOG yang paling menarik perhatian penganjur mengikut ciri ciri yang disebutkan di atas. HEADER para peserta akan dinilai dan dipilih pada 24/10/2012.  


BIL
PESERTA
1
KORN
54 Komen Diterima Dari 56 Komen  
2
EDDY
6 Komen Diterima Dari 11 Komen
3
LOKMAN
http://lokmanramli.blogspot.com/2012/10/mohd-lokman-bin-ramli-setahun-menjadi.html
2 Komen Diterima Dari 6 Komen
4
PAPA BLOGGER
6 Komen Diterima Dari 9 Komen
5
HAZ
22 Komen Diterima Dari 41 Komen
6
NADIA FARHANA
14 Komen Diterima Dari 29 Komen
7
CHEIDA
http://nurcheda88.blogspot.com/2012/10/mari-kenali-perintang-resistor.html
15 Komen Diterima Dari 34 Komen 
8
EMMA
2 Komen Diterima Dari 4 Komen
9
NICK  NASHRAM
Tiada Tugasan Imuniti Yang Dibuat.
10
ADINDANIL
Tiada Tugasan Imuniti Yang Dibuat.
Entri terbaik yang dipilih adalah entri yang dipostkan pada 7/10/12 – Sabtu 13/10/12.



Sudah tentu Adindanil sekarang ni tengah sibuk menyediakan persiapan rapi untuk menghadapi SPM yang akan menyusul tidak lama lagi. Mungkin sebab itu Adindanil tidak sempat menyiapkan tugasan yang diberi menyebabkan Adindanil berada dikedudukan tercorot dalam carta pada minggu ini sekaligus dikenakan penalti dan tersenarai untuk diundi keluar. Apapun, saya merasakan Adindanil seorang blogger muda yang mampu menyerlah dalam dunia blog di masa akan datang.   


TERIMA KASIH

ADINDANIL



kerana sudi turut serta Blogger 3 : Battle Royale J

18 comments:

Tracey said...

Werr...bunyi n nampak macam assignment...huhuhu...

Emma said...

okay, emma nak guna senjata untuk minggu nie :)

haz said...

haz pn nk gne senjta untk minggu ni.

Mohd Lokman Bin Ramli said...

saya pun nak guna senjata minggu ini..

KorN said...

korn pilih entry yang ini

http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/10/tuah-ayam-nampak-di-kaki-kaki-ayam-lagi.html

Mohd Lokman Bin Ramli said...

http://lokmanramli.blogspot.com/2012/10/berhenti-menjadi-blogger-demi-kerjaya.html

eddy syrol said...

new entry di pilih

http://eddysyrol.blogspot.com/2012/10/hey-ini-fakta-sweet-seorang-lelaki.html

nadia farhana said...

entry nadia main ambil je T________T
http://yayaonly.blogspot.com/2012/10/kotak-follower-atau-button-follow.html

Cheida_Mymee said...

http://nurcheda88.blogspot.com/2012/10/10-cara-cara-kekal-romantik.html

hentam je la

Emma said...

Emma pilih entry nie :)

http://emmaeema.blogspot.com/2012/10/carta-hits-ayat-yang-menyakitkan-hati.html

haz said...

I chose this one. =)

http://hazirahramli.blogspot.com/2012/10/manners.html

PaPa Blogger said...

cuba je la entry ni...
http://azmengs.blogspot.com/2012/10/lagi-serangan-hater.html

haz said...

waa.. haz lmbt responn T.T. boleh trima lg x? kalau boleh, haz nk gugurkn senjata cheida yg kvspl tu >.<

eddy syrol said...

hayooo.. mana yg terkini? hehehehe

Cheida_Mymee said...

wah @haz main kasar nampak nk gugur kan senjata saya? knp nk pilih sya plak ni??? sy ni berbahay ke pada awak hahahahaha

KorN said...

haha.. ni mesti pesal senjata yg haz dapat kan.. relaxx cheida... ekekeke

Cheida_Mymee said...

wohooo relaks gak tapi terkezut ckit knpa prlu pilih hamba ya?? adkh kerana blog hamba yang sengal dan x best sepertinya?? x pe game is game.. battle is battle nvm.. what she do she get it back.. :)

evangelistaNiL said...

hehhe tq abg awie bru tahu dh tkluar .. hehehe .. !! apa2 pn best sgt game ni hehe